Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Erdem Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Erdem *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Ders Kitabı: • Pinedo M. and Chao X., Operations Scheduling with Applications in Manufacturing and Services, McGraw-Hill,1999 Yardımcı kaynaklar: • Pinedo M.L., Scheduling Theory, Algorithms, and Systems, Springer, 2016 • Pinedo M.L., Planning and Scheduling in Manufacturing and Services, Springer, 2009 • Baker K.R. and Trietsch D., Principles of Sequencing and Scheduling, WILEY, 2009 • Sule, D.R. Industrial Scheduling, PWS Publishing, 1997

Dersin İçeriği

Çizelgeleme ve sıralama problemleri. Çizelgeleme problemlerinin temel formülasyonu, terminolojisi, özellikleri ve sınıflandırılması. Hesaplamalı karmaşıklık teorisi, tek makine, paralel makineler, akış atölyesi, atölye, açık atölye çizelgeleme problemleri. Dal ve sınır yöntemi, dinamik programlama, yerel arama yöntemleri ve meta-sezgisel tarama.

Dersin Amacı

Bu ders, imalat ve hizmet sistemlerinde karşılaşılan çeşitli çizelgeleme problemlerini, uygun matematiksel modelleri kullanarak çizelgeleme problemlerini modelleme tekniklerini ve çeşitli algoritmaların kapsamlı bir çözümünü anlamak için temel kavramları vermeyi amaçlamaktadır. Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenci, genel programlama sürecini, gereksinimlerini, bilgisayar sistemlerini ve diğer üretim yönetim sistemleri ile özellikle atölye tipi çizelgelemede sistem entegrasyonunu kavrayacaktır. Ayrıca çizelgeleme problemlerini çözmek için hem analitik düşünme becerilerine hem de pratik araçlara sahip olacaktır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Hafta
2 Hafta
3 Hafta
4 Hafta
5 Hafta
6 Hafta
7 Hafta
8 Hafta
9 Hafta
10 Hafta
11 Hafta
12 Hafta
13 Hafta
14 Hafta
15 Hafta
16 Hafta