(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...
1. W.S. and Skinner,J.H., (1998) Waste Minimization and Clean Technology; Waste Management Strategies for the Future. 2. Elkington,J., Shopley, J., ( 1989) Cleaning Up : US Waste Management Technology and 3rd World Development, World Resources Institute. 3. Paul T. Anastas , Julie B. Zimmerman Editors “ Innovations in Green Chemistry and Green Engineering” Selected Entries from the Encyclopedia of Sustainability Science and Technology Springer Science+Business Media New York 2013. 4. Abbas Ghassemi “ Handbook of Pollution Control and Waste Minimization” CRC Press Published , 2001
Temiz teknolojilere olan gereksinim, temiz teknolojilerin gelişimini etkileyen faktörler ve düzenlemeler; geri kazanım ve yeniden kullanım, atık minimizasyonu, endüstriyel risk yönetimi, sürdürülebilir kalkınma, kaynak sınırlamaları, ekolojik etiketleme, çevresel denetimler, pazarlama, tehlikeli atık ve atıksu kontrolü ve arıtımı, standartlar, enerji ile ilgili konular: yenilenebilir enerji, enerji tasarrufu, tekno-sistemlerin termodinamiği, yeşil teknoloji, temiz üretim ve atık yönetimi stratejileri; atık arıtımı ve arazide iyileştirme teknolojileri; otomasyon ve enstrümentasyon, merkezi ve merkezi olmayan üretim, entegre üretim.
Endüstriyel kirlenme kontrolünün en etkin ve geniş kapsamlı şeklini oluşturan temiz teknoloji kavramının ve temiz teknoloji uygulamalarının kavramsal olarak ve uygulama örneklerinden yararlanılarak açıklanmasıdır.
Eposta: *
Parola: **