Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Robert KAY, Jacqueline ALDER, Coastal Planning And Management, 1999.
Sesli, F.A., Çete, M. ve Akyol, N. “Avrupa Birliği Ülkelerinde Kıyı Mevzuatı”, Türkiye’nin Kıyı Ve Deniz Alanları VI. Ulusal Konferansı, Türkiye Kıyıları 06 Bildiriler Kitabı, Cilt 1, s. 93-102, 7-11 Kasım 2006, Muğla Üniversitesi, Muğla.
Sesli, F. A., Aydınoğlu, A. Ç. ve Akyol, N., “Kıyı Alanlarının Yönetimi”, Türk Mühendis Ve Mimar Odaları Birliği Harita Ve Kadastro Mühendisleri Odası 9. Türkiye Harita Bilimsel Ve Teknik Kurultayı, Bildiriler Kitabı, s.757-768, 31 Mart - 4 Nisan 2003, Ankara.
Aydınoğlu, A. Ç., ve Sesli, F. A., “Kıyı Alanları Yönetiminde Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı”, Türkiye’nin Kıyı Ve Deniz Alanları VI. Ulusal Konferansı, Türkiye Kıyıları 06 Bildiriler Kitabı, Cilt 2, s. 875-884, 7-11 Kasım 2006, Muğla Üniversitesi, Muğla.
Sesli, F.A., “Türkiye’de Kıyı-Mülkiyet İlişkilerinin İrdelenmesi: Trabzon Sahil Geçiş Yolu Örneği”, KTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü, Doktora Tezi, 2005, Trabzon, 133 sayfa.
Eke, F., Kıyı Mevzuatının Gelişimi ve Planlama, T.C. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü, Yayın no:77, Ankara, 1995.
Kıyı Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği, T.C. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teknik Araştırma Genel Müdürlüğü, Yayın no:56, Ankara, 1996.
Dersin İçeriği
Kıyı Alanlarının Tanımı, Kıyı Yönetiminde Ve Planlamada Genel Kavramlar, Kıyı Alanları Yönetimi, Kıyı Alanlarının Kullanımında Kamu Yararı, Kıyı Alanlarının Planlaması, Türkiye’de Kıyı Planlaması Ve Yeni Girişimler, Kıyı Alanlarının Yönetiminde Sorunlar, Kıyı Alanlarının Yönetiminde Fotogrametri, Uzaktan Algılama ve GIS Kullanımı, Sonuç ve Değerlendirme.