(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...
Seçer, Z. (Ed.). (2018). Risk Altındaki Çocuklar ve Eğitimleri. Ankara: Eğiten Yıldırım Doğru, S. (Ed.). (2015). Çocuk Hakları ve Koruma. Ankara: Eğiten Aydoğan, Y.& Gültekin Akduman. G. (Eds). (2016). Çocuk Ruh Sağlığı. Ankara:Eğiten Kitap. Babaroğlu, A. (2011). Çocuk Psikolojisi ve Ruh Sağlığı. Ankara: Vize. Bakırcıoğlu, R. (2007). Çocuk Ruh Sağlığı ve Uyum Bozuklukları. Ankara: Anı. Bee, H. &Boyd, D. (2009). Çocuk Gelişim Psikolojisi. O. Gündüz (Çev). İstanbul: Kaktüs. Cirhinlioğlu, F.G. (2010). Çocuk Gelişimi ve Ruh Sağlığı. Ankara: Nobel. Jenson, J. M.,& Fraser, M. W. (Eds.). (2015). Social policy for children and families: A risk and resilience perspective. Sage Publications. Özaslan, H. (2015). Aile ve çocuk. Etkili iletişim içinde s.116-131. A. Güngör Aytar. (Ed.) Ankara: Hedef CS Yayıncılık Davis, N. (2017). Çocuklar için iyileştirici öyküler. N. C. Maral (Çev.) Ankara: Nobel Akademik Yayıncılık.
Özel durumlarda (boşanma, ölüm, hastalık, doğal afetler, savaş, ihmal ve istismar, suç, duygusal ve davranışsal bozukluklar, ekran bağımlılığı) olan çocukların özelliklerini incelemek, bu çocuklara uygun yaklaşım ve eğitim hakkında bilgi sahibi olmak.
Bu dersin amacı, boşanma, ölüm, hastalık, çocuk suçluluğu, ihmal ve istismar gibi çocuk için özel durumları ve bu durumların çocuklar üzerindeki etkilerini kavrayarak çocuklara uygun yaklaşım ve eğitim becerisi kazandırmaktır.
Eposta: *
Parola: **