Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Ertaş Öztürk *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

"Functional Foods Concept to Product. Gibson GR and Williams CM (ed), CRC Press, 2000. Handbook of Nutraceuticals and Functional Foods. Wildman REC(ed), CRC Press, 2001. Güncel makaleler"

Dersin İçeriği

İşlevsel besinlerin tanımı, tarihçesi, işlevsel besinler ile ilgili uluslararası gelişmeler, işlevsel besinlerin kullanım alanları ve teknolojisi, işlevsel besin bileşenleri ve özellikleri, işlevsel besinlerin hastalıkları önleme ve sağlığı geliştirmedeki rolleri

Dersin Amacı

İşlevsel besinler ile ilgili temel kavramlar ve fonksiyonel besinlerin sağlık üzerine etkilerini tartışmak

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 İşlevsel besinlerle ilgili tanımlar
2 İşlevsel besinlerin pazar trendleri ve önemi
3 İşlevsel besinlerin ulusal ve uluslararası düzenlemeleri
4 İşlevsel besin bileşenleri - I
5 Makale tartışması - I
6 İşlevsel besin bileşenleri - II
7 Makale tartışması - II
8 İşlevsel besinler ve sağlık ilişkisi - I
9 Makale tartışması - III
10 Ara sınav
11 İşlevsel besinler ve sağlık ilişkisi - II
12 Makale tartışması - IV
13 İşlevsel besinler ve sağlık ilişkisi - III
14 Makale tartışması - V
15 Genel değerlendirme