Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Y.H. Hui, 1993.Dairy Science and Technology Handbook 2 Product Manufacturing, Chapter 2, Edited by VCH Publishers Inc, California,
Marshall, R. T., Arbuckle, W. S., 2000. Ice Cream. An Aspen Publication, Maryland
Tekinşen, O.C.1993. Dondurma Üretim Teknolojisi. Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya.
Dersin İçeriği
Dondurma çeşitleri ve özellikleri, dondurmaya işlenecek sütün nitelikleri, dondurma yapım teknikleri, dondurma yapımında kullanılan maddelerin özellikleri, dondurmada görülen kusurlar, dondurmanın kalite kontrolü ve dondurma üretiminde hijyen ile ilgili bilgi verilir.
Dersin Amacı
Dondurma çeşitleri ve özellikleri, dondurma üretiminin temel kavramları, dondurma formulasyonları, süt endüstrisinde dondurma teknolojisinin önemi konularının öğretilmesi