Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Mustafa ALİŞARLI, Doç. Dr. Belgin SIRIKEN, Doç. Dr. Göknur TERZİ, Yrd. Doç. Dr. Özgür ÇADIRCI, Yrd. Doç. Dr. Ali GÜCÜKOĞLU *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Farklı bir isim yazıyor veya boş geliyor ise; ubs.omu.edu.tr adresinden, Öğrenci Web (Öğretim Üyesi) modülü seçilmeli,
  • Bologna Süreci -> Ders Öğretim Planları seçilmeli,
  • Açılan pencerede, ders verdiğiniz Fakülte, Bölüm, Ders seçilerek, Öğretim Üyesi (Üyeleri) alanına isminizi yazmalısınız...
Yıl: 1, Dönem: 1
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Torun, A. 2005. Histolojik et ürünleri muayene atlası. Palme yayıncılık, Ankara İnal, T. 1992. Besin Hijyeni. Hayvansal Gıdaların Sağlık Kontrolü. İstanbul

Dersin İçeriği

Histolojik analizler için örnek alımı, histolojik preparatların hazırlanması, boyama yöntemleri, preparatların mikroskobik bakı ve değerlendirilmesi ile histolojik ve histometride uygulanan yeni teknikler ile ilgili bilgiler verilir.

Dersin Amacı

Et ve et ürünlerine katılmasına müsaade edilmeyen yabancı doku ve organlar ile et ve et ürünlerinin ojinin tespit edilmesi konularının öğretilmesi.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Histolojik analizler için örnek alımı I
2 Histolojik analizler için örnek alımı II
3 Histolojik analizler için örnek alımı III
4 Histolojik preparatların hazırlanması I
5 Histolojik preparatların hazırlanması II
6 Histolojik preparatların hazırlanması III
7 Boyama yöntemleri I
8 Boyama yöntemleri II
9 Boyama yöntemleri III
10 Preparatların mikroskobik bakı ve değerlendirilmesi I
11 Preparatların mikroskobik bakı ve değerlendirilmesi II
12 histolojik ve histometride uygulanan yeni teknikler I
13 histolojik ve histometride uygulanan yeni teknikler II
14 Genel değerlendirme
15
16

Değerlendirme

# Etkinlikler Adet Yuzde Katkısı Yarıyıl İci Etkinlik Yıl Sonu Etkinlik
90 Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 0 40
91 Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 0 60
1 Ara Sınav 1 40 1
6 Uygulama/Pratik 14 20 1
7 Laboratuvar 14 20 1
10 Tartışma 14 10 1
32 Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 5 5 1
33 Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 7 5 1
2 Final Sınavı 1 100 1

Dersin Öğrenme Çıktıları

# Öğrenme Çıktı Id Açıklama
88240 1401695 Bağ doku,
88241 1401984 Kasaplık hayvanların yenilmeyen kısımları,
88242 1384724 Saptama yöntemleri

Bölüm Program Çıktıları

# Program Çıktı Id Açıklama
1 75057 Hayvansal gıdaların bileşimi, üretim teknolojileri ile konularında gerekli olan tüm teorik ve uygulamalı bilgileri bilir ve çiftlikten sofraya gıda güvenliği kavramını tanımlar.
2 75058 Gıda alanındaki güncel yasal düzenlemeleri bilir ve bunları uygular.
3 75059 Alanıyla ilgili teknolojik gelişmeleri takip eder, mesleki bilgilerini sürekli günceller.
4 75060 Hayvansal gıdaların analiz yöntemlerini öğrenir ve bu yöntemleri uygular.
5 75054 Besin Hijyeni ve Teknolojisi bilim alanı ilgili konularda karşılaşılan toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik sorunların çözümüne katkıda bulunma ve bu değerlerin gelişimini destekleme yeteneği edinir.
6 75053 Gıda mikrobiyoloji, gıda kimyası ve diğer gıda analizleri konusunda bilgi ve beceri sahibi olur.
7 75056 Yaşam boyunca araştırma ve öğrenme bilinci geliştirme ve bilgilerini sürekli güncel tutabilme alışkanlığının elde edilmesibi sağlar.
9 75055 Gıda alanında bilimsel bir araştırma hazırlayabilme, sunabilme yeteneğine sahip olur.

İletişim Bilgileri

Adres:
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlük Binası Kurupelit Kampüsü, 55139 Atakum / SAMSUN
Telefon:
(362) 312 19 19
Eposta:
iletisim@omu.edu.tr