Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Mustafa Yavuz Gulbahar Prof. Dr. Tolga Güvenç Prof. Dr. Murat Yarım Prof. Dr. Mahmut Sözmen Doç. Dr. Yonca B. Kabak *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Farklı bir isim yazıyor veya boş geliyor ise; ubs.omu.edu.tr adresinden, Öğrenci Web (Öğretim Üyesi) modülü seçilmeli,
  • Bologna Süreci -> Ders Öğretim Planları seçilmeli,
  • Açılan pencerede, ders verdiğiniz Fakülte, Bölüm, Ders seçilerek, Öğretim Üyesi (Üyeleri) alanına isminizi yazmalısınız...
Yıl: 1, Dönem: 2
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Yok

Dersin İçeriği

Seminer dersinde öğrenci, danışmanının rehberliğinde alana yönelik belirlenen bir konu üzerinde çalışır. Bilimsel yöntem ile veri toplar, tez yazım kurallarına göre raporlaştırır ve topluluk önünde sunumunu yapar.

Dersin Amacı

Amaç, bilimsel araştırma ve yayın faaliyetleri kapsamında, öğrenciye ileri becerilerin kazandırılması, sunum becerileri ve görsel işitsel araç kullanım yetkinliğinin geliştirilmesidir.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Danışmanının rehberliğinde alana yönelik belirlenen bir konu üzerinde çalışır.
2 Danışmanının rehberliğinde alana yönelik belirlenen bir konu üzerinde çalışır.
3 Danışmanının rehberliğinde alana yönelik belirlenen bir konu üzerinde çalışır.
4 Danışmanının rehberliğinde alana yönelik belirlenen bir konu üzerinde çalışır.
5 Danışmanının rehberliğinde alana yönelik belirlenen bir konu üzerinde çalışır.
6 Danışmanının rehberliğinde alana yönelik belirlenen bir konu üzerinde çalışır.
7 Danışmanının rehberliğinde alana yönelik belirlenen bir konu üzerinde çalışır.
8 Danışmanının rehberliğinde alana yönelik belirlenen bir konu üzerinde çalışır.
9 Danışmanının rehberliğinde alana yönelik belirlenen bir konu üzerinde çalışır.
10 Danışmanının rehberliğinde alana yönelik belirlenen bir konu üzerinde çalışır.
11 Danışmanının rehberliğinde alana yönelik belirlenen bir konu üzerinde çalışır.
12 Danışmanının rehberliğinde alana yönelik belirlenen bir konu üzerinde çalışır.
13 Danışmanının rehberliğinde alana yönelik belirlenen bir konu üzerinde çalışır.
14 Danışmanının rehberliğinde alana yönelik belirlenen bir konu üzerinde çalışır.

Değerlendirme

# Etkinlikler Adet Yuzde Katkısı Yarıyıl İci Etkinlik Yıl Sonu Etkinlik
90 Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 1 40
91 Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 1 60
29 Bireysel Çalışma 1 100 1
44 Makale Yazma 1 100 1

Ders İş Yükü Verisi

# Etkinlikler Adet Süresi(saat) Toplam İş Yükü(saat)
29 Bireysel Çalışma 2 1 2

Dersin Öğrenme Çıktıları

# Öğrenme Çıktı Id Açıklama
1 1776256 Öğrenci literatür tarama ve değerlendirme yeteneği kazanır.
2 1776257 Öğrenci tez yazım kurallarını öğrenir.
3 1776255 Öğrenci bilimsel bir çalışmayı sunma yeteneğine sahip olur.

Bölüm Program Çıktıları

# Program Çıktı Id Açıklama
1 75057 Hayvansal gıdaların bileşimi, üretim teknolojileri ile konularında gerekli olan tüm teorik ve uygulamalı bilgileri bilir ve çiftlikten sofraya gıda güvenliği kavramını tanımlar.
2 75058 Gıda alanındaki güncel yasal düzenlemeleri bilir ve bunları uygular.
3 75059 Alanıyla ilgili teknolojik gelişmeleri takip eder, mesleki bilgilerini sürekli günceller.
4 75060 Hayvansal gıdaların analiz yöntemlerini öğrenir ve bu yöntemleri uygular.
5 75054 Besin Hijyeni ve Teknolojisi bilim alanı ilgili konularda karşılaşılan toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik sorunların çözümüne katkıda bulunma ve bu değerlerin gelişimini destekleme yeteneği edinir.
6 75053 Gıda mikrobiyoloji, gıda kimyası ve diğer gıda analizleri konusunda bilgi ve beceri sahibi olur.
7 75056 Yaşam boyunca araştırma ve öğrenme bilinci geliştirme ve bilgilerini sürekli güncel tutabilme alışkanlığının elde edilmesibi sağlar.
9 75055 Gıda alanında bilimsel bir araştırma hazırlayabilme, sunabilme yeteneğine sahip olur.

İletişim Bilgileri

Adres:
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlük Binası Kurupelit Kampüsü, 55139 Atakum / SAMSUN
Telefon:
(362) 312 19 19
Eposta:
iletisim@omu.edu.tr