Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Doç Dr Pınar Sökülmez Kaya *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Farklı bir isim yazıyor veya boş geliyor ise; ubs.omu.edu.tr adresinden, Öğrenci Web (Öğretim Üyesi) modülü seçilmeli,
  • Bologna Süreci -> Ders Öğretim Planları seçilmeli,
  • Açılan pencerede, ders verdiğiniz Fakülte, Bölüm, Ders seçilerek, Öğretim Üyesi (Üyeleri) alanına isminizi yazmalısınız...
Yıl: 2, Dönem: 4
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Spesifik alana yönelik güncel veri tabanları

Dersin İçeriği

Tez çalışması ile bağlantılı olarak uzmanlık alanıyla ilgili güncel kaynaklar

Dersin Amacı

Bu dersin sonunda öğrenci; -Güncel yaklaşımlar ışığında özellikle tez çalışması ile ilgili konularda derinlemesine bilgi sahibi olmak için alanıyla ilgili literatür taramayı, anlamayı ve yorum yapmayı öğrenecektir.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Doktora tez çalışmasına kaynak oluşturacak alt yapının oluşturulması
2 Güncel literatür tarama-I
3 Literatür verilerinin analizi-I
4 Güncel literatür tarama-II
5 Literatür verilerinin analizi-II
6 Analiz edilen literatür verilerinin spesifik alana yönelik kullanımı
7 Makale yazım kuralları
8 Doktora tez çalışmasına yönelik ön çalışmalar
9 Güncel literatürler ve tez çalışmasının ilişkilendirilmesi
10 Tez yazım kurallarının öğretilmesi
11 Örnek makale ve tezlerin incelenmesi
12 Doktora tez çalışmasına yönelik saha araştırmaları
13 Doktora tez çalışmasının isimlendirilmesi
14 Aktarılan bilgilerin uygulamaya yönelik sonuçlarını görmek için öğrenciden geri dönüt alınması

Değerlendirme

# Etkinlikler Adet Yuzde Katkısı Yarıyıl İci Etkinlik Yıl Sonu Etkinlik
90 Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 0 40
91 Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 0 60
29 Bireysel Çalışma 1 100 1
51 Sözlü Sınav 1 100 1

Ders İş Yükü Verisi

# Etkinlikler Adet Süresi(saat) Toplam İş Yükü(saat)
5 Derse Katılım 0 0 0
8 Rehberli Problem Çözümü 0 0 0
10 Tartışma 0 0 0
11 Soru-Yanıt 0 0 0
19 Beyin Fırtınası 0 0 0
29 Bireysel Çalışma 0 0 0

Dersin Öğrenme Çıktıları

# Öğrenme Çıktı Id Açıklama
1 1766058 Doktora tez konusu ile ilgili güncel literatürleri edinme
2 1766059 Doktora tezinin planlanması ve projelendirilmesi
3 1766060 Doktora tez çalışmasına hazırlık
4 1766061 Spesifik alanıyla ilgili güncel literatürleri yorumlama
5 1766062 Güncel literatürlerle bağlantılı olarak Doktora Tez çalışmasına başlama

Bölüm Program Çıktıları

# Program Çıktı Id Açıklama
1 75057 Hayvansal gıdaların bileşimi, üretim teknolojileri ile konularında gerekli olan tüm teorik ve uygulamalı bilgileri bilir ve çiftlikten sofraya gıda güvenliği kavramını tanımlar.
2 75058 Gıda alanındaki güncel yasal düzenlemeleri bilir ve bunları uygular.
3 75059 Alanıyla ilgili teknolojik gelişmeleri takip eder, mesleki bilgilerini sürekli günceller.
4 75060 Hayvansal gıdaların analiz yöntemlerini öğrenir ve bu yöntemleri uygular.
5 75054 Besin Hijyeni ve Teknolojisi bilim alanı ilgili konularda karşılaşılan toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik sorunların çözümüne katkıda bulunma ve bu değerlerin gelişimini destekleme yeteneği edinir.
6 75053 Gıda mikrobiyoloji, gıda kimyası ve diğer gıda analizleri konusunda bilgi ve beceri sahibi olur.
7 75056 Yaşam boyunca araştırma ve öğrenme bilinci geliştirme ve bilgilerini sürekli güncel tutabilme alışkanlığının elde edilmesibi sağlar.
9 75055 Gıda alanında bilimsel bir araştırma hazırlayabilme, sunabilme yeteneğine sahip olur.

İletişim Bilgileri

Adres:
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlük Binası Kurupelit Kampüsü, 55139 Atakum / SAMSUN
Telefon:
(362) 312 19 19
Eposta:
iletisim@omu.edu.tr