Araştırma Görevlisi Nilgün ÖZDEMİR



İletişim Bilgileri
Yöksis Link:
E-Posta: nilgun.ozdemir@omu.edu.tr
Telefon:
Kişisel Bilgiler
ORCID 0000-0002-4517-9214
Yabancı Diller İngilizce
Temel Alan Mühendislik Temel Alanı
Bilim Alanı Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Anahtar Kelimeler Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Biyoteknolojisi
Gıda Bilimi
Öğrenim Bilgileri
Lisans Anadolu Üniversitesi
Doktora Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Yüksek Lisans Süleyman Demirel Üniversitesi
Lisans Süleyman Demirel Üniversitesi
Akademik Ünvanlar
Araştırma Görevlisi Mühendislik Fakültesi, 2011 -
Bilgi Yıl, Ay

Kitap Adı :

 Fonksiyonel Beslenme

Bölüm Adı :

 Gıda Lifleri Ne Kadar Önemliymiş?

Yazar Adı :

 Budak Havva Nilgün, Özdemir Nilgün

Editör Adı :

 Prof. Dr. Zeynep Banu Güzel Seydim

2016

Kitap Adı :

 Süt Ve Ürünlerinde Laboratuvar Uygulamaları Analiz Yöntemleri

Bölüm Adı :

 Süt Ve Ürünlerinde Elektroforetik Yöntemler

Yazar Adı :

 Özdemir Nilgün, Gün İlhan

Editör Adı :

 Prof.dr. Seval Sevgi Kırdar

2019

Kitap Adı :

 Süt Ve Ürünlerinde Laboratuvar Uygulamaları Analiz Yöntemleri

Bölüm Adı :

 Süt Ve Ürünlerinde Spektrofotometrik Yöntemler

Yazar Adı :

 Gün İlhan, Özdemir Nilgün

Editör Adı :

 Prof.dr. Seval Sevgi Kırdar

2019

Kitap Adı :

 Süt Ve Ürünlerinde Laboratuvar Uygulamaları Analiz Yöntemleri

Bölüm Adı :

 Süt Ve Ürünlerinde Kromatografik Yöntemler

Yazar Adı :

 Özdemir Nilgün, Gün İlhan

Editör Adı :

 Prof. Dr. Seval Sevgi Kırdar

2019

Bilgi Yıl, Ay

Makale Adı :

 Assessment Of Phenolic Content, Antioxidant Properties And Antimicrobial Activity Of Flower And Leaf Extracts From Some Hypericum Species Affected By Wild Habitat Altitude

Yazar Adı :

 Özdemir Nilgün, Uzun Ferat, Gül Latife Betül, Gül Osman, Çon Ahmet Hilmi

Dergi Adı :

 Alınteri Zirai Bilimler Dergisi

Özgün Makale

 


2020, 6

Makale Adı :

 Investigation Of Structural, Spectral, Biological Activity Of Monohydrous Dihydrogen Phosphate Salt Of Ciprofloxacin: Computational And Molecular Docking Study

Yazar Adı :

 Aycan Tuğba, Öztürk Filiz, Özdemir Nilgün, Paşaoğlu Hümeyra

Dergi Adı :

 International Journal Of Advances İn Engineering And Pure Sciences

Özgün Makale

 


2020, 3

Makale Adı :

 Sour Cherry (Prunus Cerasus L.) Vinegars Produced From Fresh Fruit Or Juice Concentrate: Bioactive Compounds, Volatile Aroma Compounds And Antioxidant Capacities

Yazar Adı :

 Özen Merve, Özdemir Nilgün, Ertekin Filiz Bilge, Budak Havva Nilgün, Kök Taş Tuğba

Dergi Adı :

 Food Chemistry

Özgün Makale

 


2020, 3

Makale Adı :

 Spectroscopic, Structural Characterization And Magnetic Studies Of Cu(Iı)-Sulfathiazole Complex With 1, 10-Phenanthroline And N-(2-Hydroxyethyl)-Ethylenediamine Ligands

Yazar Adı :

 Öztürk Filiz, Aycan Tuğba, Özdemir Nilgün

Dergi Adı :

 Journal Of Molecular Structure

Özgün Makale

 


2020, 2

Makale Adı :

 The Effect Of Fermentation Time On The Volatile Aromatic Profile Of Tarhana Dough

Yazar Adı :

 Özdemir Nilgün, Şimşek Ömer, Temiz Hasan, Çon Ahmet Hilmi

Dergi Adı :

 Food Science And Technology International

Özgün Makale

 


2019, 12

Makale Adı :

 Cu(Iı)-Sulfamethazine Complex With İn/i -(2-Hydroxyethyl)-Ethylenediamine: Synthesis, Spectroscopic, Structural Characterization And Antimicrobial Activity/title

Yazar Adı :

 Öztürk Filiz, Aycan Tuğba, Özdemir Nilgün

Dergi Adı :

 Journal Of Coordination Chemistry

Özgün Makale

 


2019, 11

Makale Adı :

 The Effect Of Different Sugars On Water Kefir Grains

Yazar Adı :

 Çevik Tuncay, Aydoğdu Nilüfer Sena, Özdemir Nilgün, Kök Taş Tuğba

Dergi Adı :

 Turkish Journal Of Agriculture - Food Science And Technology (Turjaf)

Özgün Makale

 


2019, 11

Makale Adı :

 The Effect Of Lactic Acid Bacteria And Yeast Usage On Aroma Development During Tarhana Fermentation

Yazar Adı :

 Özdemir Nilgün, Yazıcı Gizem, Şimşek Ömer, Özkal Sami Gökhan, Çon Ahmet Hilmi

Dergi Adı :

 Food Bioscience

Özgün Makale

 


2018, 9

Makale Adı :

 Aromatic And Functional Aspects Of Kefir Produced Using Soya Milk And Bifidobacterium Species

Yazar Adı :

 Karaçalı Ragibe, Özdemir Nilgün, Çon Ahmet Hilmi

Dergi Adı :

 International Journal Of Dairy Technology

Özgün Makale

 


2018, 6

Makale Adı :

 Aromatic And Functional Aspects Of Kefir Produced Using Soya Milk And Bifidobacterium Species

Yazar Adı :

 Karaçalı Ragibe, Özdemir Nilgün, Çon Ahmet Hilmi

Dergi Adı :

 Internatıonal Journal Of Daıry Technology

Özgün Makale

 


2018, 11

Makale Adı :

 Kombucha And Health

Yazar Adı :

 Özdemir Nilgün, Çon Ahmet Hilmi

Dergi Adı :

 Journal Of Health Science

Derleme Makale

 

2017

Makale Adı :

 Epr Study Of Hazelnut Species Irradiated With Uv And Gamma Rays

Yazar Adı :

 Çelik Yunus, Karabulut Bünyamin, Koç Güler Saadet, Özdemir Nilgün, Bostan Saim Zeki, Çon Ahmet Hilmi

Dergi Adı :

 International Journal Of Nuclear And Radiation Science And Technology

Özgün Makale

 

2016, 1

Makale Adı :

 Effect Of Gluconacetobacter Spp. On Kefir Grains And Kefir Quality

Yazar Adı :

 Özdemir Nilgün, Kök Taş Tuğba, Seydim Zeynep Banu

Dergi Adı :

 Food Science And Biotechnology

Özgün Makale

 


2015, 2

Makale Adı :

 Süt Kaynaklı Mikrobiyal Zehirlenmeler Ve Zehirlenmelerin Takibinin Önemi

Yazar Adı :

 Özdemir Nilgün, Kök Taş Tuğba, Seydim Zeynep Banu

Dergi Adı :

 Dünya Gıda

Özgün Makale

 

2012, 5

Makale Adı :

 Taze Ve Depolanmış Kastamonu Yaş Tarhanasının Mikrobiyolojik Kalitesi

Yazar Adı :

 Özdemir Nilgün, Alkan Latife Betül, Çon Ahmet Hilmi

Dergi Adı :

 Alınteri

Özgün Makale

 

2012

Makale Adı :

 Güllü Yoğurt Üretimini Gelişritilmesi Ve Bazı Niteliklerinin Belirlenmesi

Yazar Adı :

 Özdemir Nilgün, Kök Taş Tuğba, Seydim Zeynep Banu

Dergi Adı :

 Gıda Teknolojisi

Özgün Makale

 

2009

Bilgi Yıl, Ay

Bildiri Adı :

 The volatile profile of Uşak tarhana dough and its relation with microbial diversity

Yazar Adı :

 Şimşek Ömer, Özdemir Nilgün, Temiz Hasan, Özkal Sami Gökhan, Çon Ahmet Hilmi

Etkinlik Adı :

 VI th Sourdough Symposium

Uluslararası

 

Özet bildiri

 

İngilizce

2015, 09

Bildiri Adı :

 Exopolysaccharide Production of Lactic Acid Bacteria Isolated from Sourdough

Yazar Adı :

 Özdemir Nilgün, Enkhtur Badamgaraw, Çon Ahmet Hilmi

Etkinlik Adı :

 International DNA Day And Genome Congress 2017

Uluslararası

 

Özet bildiri

 

İngilizce

2017, 04

Bildiri Adı :

 Antifungal Activity of Lactic Acid Bacteria Isolated from Tarhana Dough against Some Molds

Yazar Adı :

 Özdemir Nilgün, Çon Ahmet Hilmi

Etkinlik Adı :

 International DNA Day And Genome Congress 2017

Uluslararası

 

Özet bildiri

 

İngilizce

2017, 04

Bildiri Adı :

 Artificial Mouth Model Design for Volatile Aroma Compounds Extraction from Food Compositions

Yazar Adı :

 Dengiz Cengiz Görkem, Özdemir Nilgün, Çeven Mehmet, Yıldızlı Kemal

Etkinlik Adı :

 International Congress on Engineering and Life Science

Uluslararası

 

Özet bildiri

 

İngilizce



2018, 10

Bildiri Adı :

 Nilgün Özdemir, N., Aydın, A., Enkhtor, B., Çon, A.H. 2018. Folate-Producing Lactic Acid Bacteria Isolated From Foods

Yazar Adı :

 Özdemir Nilgün, Aydın Ayşen, Enkhtur Badamgaraw, Çon Ahmet Hilmi

Etkinlik Adı :

 The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus

Uluslararası

 

Özet bildiri

 

İngilizce

2018, 04

Bildiri Adı :

 Çakallı Menemen (A Traditional Turkish Dish)

Yazar Adı :

 Gül Latife Betül, Özdemir Nilgün, Çon Ahmet Hilmi

Etkinlik Adı :

 The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus

Uluslararası

 

Özet bildiri

 

İngilizce

2018, 04

Bildiri Adı :

 The Importance of ProbIotics for Traveler s Nutrition

Yazar Adı :

 Bircan Merve, Özdemir Nilgün, Çon Ahmet Hilmi

Etkinlik Adı :

 I. Uluslar arası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi

Uluslararası

 

Özet bildiri

 

İngilizce

2016, 04

Bildiri Adı :

 Microbial Content and Volatile Aroma Compounds of Kefir Supplemented Soymilk and Bifidobacterium spp.

Yazar Adı :

 Karaçalı Ragibe, Özdemir Nilgün, Çon Ahmet Hilmi

Etkinlik Adı :

 International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies

Uluslararası

 

Özet bildiri

 

İngilizce

2017, 05

Bildiri Adı :

 Kombucha and Health

Yazar Adı :

 Özdemir Nilgün, Çon Ahmet Hilmi

Etkinlik Adı :

 International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies

Uluslararası

 

Özet bildiri

 

İngilizce

2017, 05

Bildiri Adı :

 EPR Study of Hazelnut Species Irradiated with UV and Gamma Rays

Yazar Adı :

 Çelik Yunus, Karabulut Bünyamin, Koç Güler Saadet, Özdemir Nilgün, Bostan Saim Zeki, Çon Ahmet Hilmi

Etkinlik Adı :

 2 nd International Conference on Computational and Experimental Science and Engineering (ICCESEN-2015)

Uluslararası

 

Özet bildiri

 

İngilizce

2015, 10

Bildiri Adı :

 ANTIBACTERIAL ACTIVITIES OF POLYLACTIC ACID BASED BIO-COMPOSITES

Yazar Adı :

 Alışır Sevim, Özdemir Nilgün, Canavar Yunus Emre

Etkinlik Adı :

 IMSTEC’xx17

Uluslararası

 

Tam metin bildiri

 

Türkçe



2017, 10

Bildiri Adı :

 Bioactive Properties and Antimicrobial Activity of Some Hypericum Species Growing Wild in Black Sea Region of Turkey

Yazar Adı :

 Gül Latife Betül, Özdemir Nilgün, Gül Osman, Çırak Cüneyt, Çon Ahmet Hilmi

Etkinlik Adı :

 I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants Natural and Healthy Life

Uluslararası

 

Özet bildiri

 

İngilizce

2017, 05

Bildiri Adı :

 Technological and Functional Features of Some Lactobacillus sp. and Lactococcus sp. Strains

Yazar Adı :

 Özdemir Nilgün, Enkhtur Badamgarav, Aydın Ayşen, Mohammed Sarhan, Çon Ahmet Hilmi

Etkinlik Adı :

 The International Agriculture, Biology and Life Sciences Conference, (E-AGBIOL 2020)

Uluslararası

 

Özet bildiri

 

İngilizce

2020, 09

Bildiri Adı :

 Possible Effect of Nutrition on Covid-19 or Other Viral Infections

Yazar Adı :

 Mohammed Sarhan, Özdemir Nilgün, Çon Ahmet Hilmi

Etkinlik Adı :

 The International Agriculture, Biology and Life Sciences Conference, (E-AGBIOL 2020)

Uluslararası

 

Özet bildiri

 

İngilizce

2020, 09

Bildiri Adı :

 Bafra s Creamy Delight

Yazar Adı :

 Özdemir Nilgün, Bircan Merve, Çon Ahmet Hilmi

Etkinlik Adı :

 The 3rd International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic To Caucasus”

Uluslararası

 

Özet bildiri

 

İngilizce

2015, 10

Bildiri Adı :

 Some Properties of Yayla Tea

Yazar Adı :

 Gül Latife Betül, Özdemir Nilgün, Gül Osman, Çon Ahmet Hilmi

Etkinlik Adı :

 The 3rd. International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus

Uluslararası

 

Özet bildiri

 

İngilizce

2015, 10

Bildiri Adı :

 The Organic Acid Amount and Profile of Uşak Tarhana Dough During the Fermentation

Yazar Adı :

 Çon Ahmet Hilmi, Şimşek Ömer, Kaya Halil İbrahim, Özdemir Nilgün

Etkinlik Adı :

 The 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic To Caucasus"

Uluslararası

 

Özet bildiri

 

İngilizce

2015, 10

Bildiri Adı :

 Çakallı Menemen (A Traditional Turkish Dish)

Yazar Adı :

 Alkan Latife Betül, Özdemir Nilgün, Çon Ahmet Hilmi

Etkinlik Adı :

 The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus

Uluslararası

 

Özet bildiri

 

İngilizce

Bilgi Yıl, Ay

Proje Adı :

 Uşak Tarhanası Hamurunun Fermentasyonunda AromaOluşumu ve Mikrobiyota Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi

10.09.2013

 

15.01.2016

 

Bursiyer

 

TÜBİTAK PROJESİ

 

ULUSAL

2016, 01

Proje Adı :

 Uşak Tarhanası Hamurunun Fermentasyonunda Aroma Oluşumu ve Mikrobiyota Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi

03.11.2015

 

31.05.2017

 

Araştırmacı

 

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

 

ULUSAL

2017, 05

Proje Adı :

 Ekşihamur üretimi için ekzopolisakkarit üreticisi fonksiyonel laktik asit bakterisi eldesi

17.10.2016

 

09.11.2017

 

Araştırmacı

 

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

 

ULUSAL

2017, 11

Proje Adı :

 Yoğurdun Aroma ve Tekstür Profili Üzerine Bazı Teknolojik ve Fonksiyonel Özelliklere Sahip Laktik Asit Bakterilerinin Etkisi

22.01.2018

 

12.12.2019

 

Yürütücü

 

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

 

ULUSAL

2019, 12

Bilgi Yıl, Ay

Yayın Yeri :

 Current Nutrition & Food Science

Uluslararası

 

Dergi

 

Current Nutrition & Food Science

 

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

 

İngilizce

 

ESCI: Emerging Sources Citation Index

 

2016

2016

Bilgi Yıl, Ay

Ders Adı :

 Gıda Mikrobiyolojisi Uygulama Dersi

Lisans

 

Akademik yıl: 2017-2018

 

Türkçe


Ders saati: 2

 

2018-01-11 16:15:22

 

2018-01-11 15:26:42

 

2017-2018

Ders Adı :

 Özel Gıda Ürünleri

Önlisans

 

Akademik yıl: 2017-2018

 

Türkçe


Ders saati: 8

 

2018-10-31 15:31:47

 

2018-10-31 15:31:47

 

2017-2018

Ders Adı :

 Gıda Katkı Maddeleri

Önlisans

 

Akademik yıl: 2017-2018

 

Türkçe


Ders saati: 8

 

2018-10-31 15:31:29

 

2018-10-31 15:31:29

 

2017-2018

Ders Adı :

 Hijyen Ve Sanitasyon

Önlisans

 

Akademik yıl: 2017-2018

 

Türkçe


Ders saati: 2

 

2018-10-31 15:30:48

 

2018-10-31 15:30:48

 

2017-2018

2019
  • 2015
    - 2015

    Newcastle University-School Of Biology Department

    Araştırmacı

    Erasmus Staj Hareketliliği-Laboratuvar Stajı

  • 2011

    Araştırma Görevlisi

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi

    Mühendislik Fakültesi

    Gıda Mühendisliği Bölümü

    Gıda Bilimleri Anabilim Dalı

Ders Notları

Ders Kodu Ders Adı Hafta Ders Notları
GMB449 Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasötikler (TS 8) 1 Asenkron-Ders-1-Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasötikler.mp4
GMB449 Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasötikler (TS 8) 1 Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrosötikler Ders 1.pdf
GMB449 Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasötikler (TS 8) 2 Asenkron Ders-2 Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasötikler.mp4
GMB449 Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasötikler (TS 8) 2 Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasötikler Ders 2-3.pdf
GMB449 Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasötikler (TS 8) 3 Asenkron Ders-3 Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasötikler.mp4
GMB449 Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasötikler (TS 8) 3 Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasötikler Ders 2-3.pdf
GMB449 Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasötikler (TS 8) 4 Asenkron Ders-4Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasötikler.mp4
GMB449 Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasötikler (TS 8) 5 Asenkron Ders-5 Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasötikler.mp4
GMB449 Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasötikler (TS 8) 6 Asenkron Ders-6 Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasötikler.mp4
GMB449 Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasötikler (TS 8) 7 Asenkron Ders-7 Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasötikler.mp4
GMB449 Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasötikler (TS 8) 9 Asenkron Ders-8 Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasötikler.mp4
GMB449 Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasötikler (TS 8) 10 Asenkron Ders-9 Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasötikler.mp4
GMB449 Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasötikler (TS 8) 11 Asenkron Ders-10 Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasötikler.mp4
GMB449 Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasötikler (TS 8) 12 Asenkron Ders-11 Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasötikler.mp4
GMB449 Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasötikler (TS 8) 13 Asenkron Ders-12 Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasötikler.mp4
GMB449 Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasötikler (TS 8) 14 Asenkron Ders-13Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasötikler.mp4
Yöksis Bilgilerinin Senkronizasyonu

İletişim Bilgileri

Adres:
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlük Binası Kurupelit Kampüsü, 55139 Atakum / SAMSUN
Telefon:
(362) 312 19 19
Eposta:
iletisim@omu.edu.tr