Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Seyit Ali Çelik *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Menü ve Yönetim, Prof. Dr. Bahattin Rızaoğlu, Detay Yayıncılık ve diğer yayınlar

Dersin İçeriği

Menü kavramı, menü planlama ve geliştirme, menü ve tüketici, menü ve yiyecek içecek, menü ve üretim menü ve fiyatlandırma, menü ve tutundurma, menü ve servis, menü ve beslenme, menü ve maliyet, menü ve pazarlama konularında teorik bilgiler verilir.

Dersin Amacı

Öğrenci bu ders ile menü planlaması menü maliyeti hesaplama ve menü kartı hesaplama yeterliğini kazanabilecektir

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Menü ön hazırlıkları Yapılması Menü planlama 1.hafta.pptx
2 Yemek reçeteleri oluşturmak Menü Planlama 2.Hafta.pptx
3 İçecek menüleri oluşturmak Menü Planlama3.Hafta.pptx
3.hafta menü planlama.pptx
4 İçecek menüleri oluşturmak 4.Hafta menü planlama.pptx
5 Özel menüleri oluşturmak 5.hafta menü ve fiyatlandırma.pptx
5.hafta menü ve fiyatlandırma.pptx
6 Porsiyon maliyetlerini hesaplamak Menü Planlama 6.Hafta.pptx
7 Porsiyon maliyetlerini hesaplamak Menü Planlama 7.Hafta.pptx
8 Menü Tasarımı Menü Planlama 8.-9.Hafta.pptx
9 Vize
10 Ön hazırlıkları yapmak
11 Menü kartlarını hazırlamak 11.hafta menü ve maliyet.pptx
12 Menü kartlarını hazırlamak 12.hafta menü ve arka hizmetler.pptx
13 Menü ve arka hizmetler
14 Standart receteler-1
15 Standart Receteler 15.hafta menü analizi.pptx