Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Yusuf Çatalkaya *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Gürbüz, B. (2006). Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Detay Yayıncılık. <br> Ainley, S. (2014). Dünya Mutfağı, İş Bankası Yayınları. <br> Yılmaz, H. (2018). Dünya Mutfakları I, Anadolu Üniversitesi Yayınları.

Dersin İçeriği

Fransız Mutfağı / İtalyan Mutfağı / İspanyol Mutfağı / İngiliz ve Balkan Mutfağı / İskandinav ve Rus Mutfağı / Orta ve Kuzey Amerika Mutfağı / Meksika Mutfağı / Güney Amerika Ülkeleri Mutfağı.

Dersin Amacı

Bu ders ile öğrencilerin dünya mutfaklarını tanımaları, karakteristik özelliklerini öğrenmeleri ile uluslararası mutfaklar ve yiyecekler ile ilgili mesleki bilgi edinmelerinin sağlanması amaçlanmaktadır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Dünya mutfaklarına giriş Dünya mutfaklarına giriş
2 Fransız Mutfağı Fransız Mutfağı
3 Fransız Mutfağı Fransız Mutfağı
4 İtalyan Mutfağı Italian cuisine
5 İspanyol Mutfağı İspanyol Mutfağı
6 İngiliz ve Balkan Mutfağı İngiliz ve Balkan Mutfağı
7 İngiliz ve Balkan Mutfağı İngiliz ve Balkan Mutfağı
8 İskandinav ve Rus Mutfağı İskandinav ve Rus Mutfağı
9 Ara Sınav
10 İskandinav ve Rus Mutfağı İskandinav ve Rus Mutfağı
11 Orta ve Kuzey Amerika Mutfağı Orta ve Kuzey Amerika Mutfağı
12 Meksika Mutfağı Meksika Mutfağı
13 Güney Amerika Ülkeleri Mutfağı Güney Amerika Ülkeleri Mutfağı
14 Asya Mutfağı Asya Mutfağı
15 Ortadoğu Mutfağı Ortadoğu Mutfağı