Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Dr. Öğr. Üyesi Yeliz Genç Bekiroğlu Dr. Öğr. Üyesi Yeliz Genç Bekiroğlu *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Ders notlarım, Tüketici El Rehberi- Buğday Derneği Yayınları

Dersin İçeriği

Tüketim ekonomisi, Tüketim ve alışkanlıklar, Tüketime ekolojik bakış, Tüketim ve Adil Ticaret, Hazır gıdalar ve toplum sağlığı ve Sürdürülebilir tüketim

Dersin Amacı

Tüketici bilincini fark ettirerek, bilinçli tüketimin toplum sağlığı üzerindeki etkilerini irdelemek ve Sürdürülebilir bir yaşam için ekolojik tüketim alışkanlıkları kazandırmak.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 beslenmenin önemi ve beslenme-sağlık etkileşimi,
2 yeterli ve dengeli beslenme, yetersiz ve dengesiz beslenmenin sakıncaları,
3 besin ögeleri,
4 besin grupları: süt ve süt ürünleri grubu,
5 et, yumurta, kuru baklagil grubu,
6 meyve ve sebze grubu,
7 ekmek ve tahıl grubu,
8 besin çeşitliliği ve öğünlerin önemi ve öğünlerde tüketilmesi gereken besinler,
9 vücut ağırlığı denetimi,
10 arasınav
11 fiziksel aktivite ve sağlık,
12 şeker ve tuz tüketimi ve sağlık,
13 diyet yağı ve yağ asitleri ve sağlık,
14 gıda güvenliği ve sağlık.
15
16