Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Tuba Toprak Öğr. Gör. Tuba Toprak *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Önerilen kitap yoktur.

Dersin İçeriği

Organik sebze yetiştiriciliğinin temel ilkeleri, sebze hastalık ve zararlılarının organik metotlarla kontrolü, organik sebze üretimi hakkında bilgi verilmektedir

Dersin Amacı

Sebze yetiştiriciliği konusunda kaliteyi esas alan temel yetiştiricilik bilgilerini öğrenmiş, sebzeciliğin ülke ve dünya ekonomisindeki güncel yerini kavramış ve sebze üretiminin kritik aşamalarını yönetebilecek nitelikte bireyler yetiştirmek.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Organik tarım hakkında genel bilgi
2 Organik sebzecilik
3 Organik sebze tarım hazırlığı ve organik sebze tarımda toprak hazırlığı
4 Organik sebze tarımda üretim ve organik sebze tarımda mücadele
5 Organik sebze tarımda bitki koruma yöntemleri ve organik sebze tarımda bitki besleme
6 Organik sebze tarımda bitki koruma yöntemleri ve organik sebze tarımda bitki besleme
7 Sebze tohumu üretimi ve fide yetiştirme
8 Sebze tohumu üretimi ve fide yetiştirme
9 AraSınav
10 Organik baklagil sebzeleri yetiştiriciliği
11 Organik ıspanakgil sebzeleri yetiştiriciliği
12 Organik kabakgil sebzeleri yetiştiriciliği
13 Organik lahanagil sebzeleri yetişiriciliği
14 Organik patlıcangil sebzeleri yetiştiriciliği
15 Genel tekrar-1
16 Genel tekrar-2