1 |
Organik tarım ürünlerinde, hasat kayıplarının nedenlerinin açıklanması. |
|
|
|
2 |
Organik tarım ürünlerinde, hasat sonrası kayıplarının nedenlerinin açıklanması. |
|
|
|
3 |
Bahçe ürünlerinde solunum fizyolojisi, solunum ısısı ve solunum oranı. |
|
|
|
4 |
Organik tarım ürünlerindesolunum fizyolojisi, solunum ısısı ve solunum oranı. |
|
|
|
5 |
Organik tarım ürünlerinde hasat ve hasat kriterleri, erken ve geç hasatın sakıncaları ile uygun bir hasadın yapılışı. |
|
|
|
6 |
Ambalajlama ve paketleme evi işlemleri. |
|
|
|
7 |
Standardizasyon. |
|
|
|
8 |
Organik tarım ürünlerine hasat sonrası dayanımı arttırmak için yapılan özel uygulamalar,olgunlaştırma ve saratma uygulamaları. |
|
|
|
9 |
Organik tarım ürünlerinin işlenmesi. |
|
|
|
10 |
Ara sınav |
|
|
|
11 |
Bahçe ürünlerinin muhafazasında önemli olan depo faktörleri ve muhafaza sistemleri. Depo tipleri ve çalışma sistemleri. |
|
|
|
12 |
Depo tipleri ve çalışma sistemleri. Ön soğutma ve yarı soğuma süresi. |
|
|
|
13 |
Pazara ulaştırma, soğukta taşıma, taşıma koşulları ve taşıma sistemleri.Pazara sunma ve pazarlama teknikleri. |
|
|
|
14 |
Hasattan sonra meydana gelen bozulmaların nedenleri ve çözüm önerileri. |
|
|
|