Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1Kün, E. 1996. Tahıllar-I. Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Yayın No:1451. Ders Kitabı 431, 322 s. Ankara.
2.Kün, E., 1994. Tahıllar-II. Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Yayın No:1360. Ders Kitabı 394, 317 s. Ankara.
3.Phoelman, J.M., Sleper, D.A. 1995. Breedin Field Crops. Fourth edition. IOWA Satate University Pres./Ames.
4.Hallauer, A.R. 2001. Speciality Corns. Second edition. CRC press
5.Şehirali, S. 1988. Yemeklik Tane Baklagiller Ders Kitabı, A.Ü. Ziraat Fakültesi Yayınları, No: 1089, Ders kitabı No: 314, A. Ü. Basımevi, Ankara, 435.
6.Özdemir, S.2002. Yemeklik Baklagiller Kitabı, Hasad Yayınları.
7.Dilworth, M.J., James, E.K., Sprent, J.I., Newton, W.E.2008. Nitrogen-fixing Leguminous Symbioses. Published by Springer
Dersin İçeriği
Tahılların ve yemeklik baklagillerin ekonomik önemi, beslenmedeki önemleri, morfolojileri ve tahıl cinslerinin (Buğday, Arpa, Yulaf, Çavdar Tritikale, Mısır, Çeltik, Sorgum vb.), Yemeklik baklagil cinslerinin (Mercimek, Nohut, Fasulye, Bakla, Bezelye ve Börülce) morfolojik olarak tanıtılması ve kullanım alanları incelenecektir
Dersin Amacı
Tahıllar ve yemeklik baklagiller hakkında genel bilgiler, morfolojik olarak tanıtılması, sistematikteki yerleri, Dünya ve Türkiye’deki ekonomik önemleri, beslenmedeki önemleri, bitkisel ve tarımsal özellikleri ve kullanım alanları hakkında genel bilgileri kazandırmak