Dersin İçeriği
1. Sebzenin tanımı ve sınıflandırılması; 2. Sebzelerin beslenme ve insan sağlığı açısından önemi; 3. Dünya ve Türkiye’de sebze üretimi; 4. Tarım bölgelerimize göre sebzecilik; 5. Sebze yetiştiriciliğinde ekolojik faktörler; 6. Sebzelerde görülen çiçek yapıları ve çoğaltma teknikleri; 7. Organik sebze bahçesi tesisi; 8. Organik sebze yetiştiriciliğinde uygulanan kültürel işlemler (toprak işleme, gübreleme, sulama, çapalama), 9. Sıcak sebze türleri (domates, biber, patlıcan, hıyar, karpuz, havuç, karnabahar, soğan vb) ve yetiştiriciliği 10. Ara Sınav, 11. Serin sebze türleri ve yetiştiriciliği
Dersin Amacı
Sebze yetiştiriciliği konusunda kaliteyi esas alan temel yetiştiricilik bilgilerini öğrenmiş, sebzeciliğin ülke ve dünya ekonomisindeki güncel yerini kavramış ve sebze üretiminin kritik aşamalarını yönetebilecek nitelikte bireyler yetiştirmek.