1 |
I. Tanışma-Dersin İçeriği ve İşlenişi (uygulama şekli ve yerleri hakkında bilgi) |
|
|
|
2 |
II. Temel Kavramlar III. Bitkilerde zararlı ve yararlı kavramı ve tanımı. IV.Canlıların Sınıflandırılmasında Kullanılan Ana Kategoriler |
|
|
|
3 |
V. Organik Tarım ve Bitki Koruma |
|
|
|
4 |
VI. Zararlılar 1.Nematodlar 2.Halkalı Solucanlar 3.Yumuşakçalar 4.Omurgalılar |
|
|
|
5 |
5.Eklem Bacaklılar *Kırmızı Örümcekler *Böcekler •Böceklerin Genel Özellikleri •Böceklerin Zarar Şekilleri •Böceklerin Yararları |
|
|
|
6 |
•Böceklerin Morfolojisi •Böceklerin Sınıflandırılması •Böceklerin Anatomisi •Böceklerde Başkalaşım |
|
|
|
7 |
* Elma Zararlıları * Kiraz Zararlıları |
|
|
|
8 |
* Armut Zararlıları * Şeftali Zararlıları |
|
|
|
9 |
* Zeytin Zararlıları |
|
|
|
10 |
Arasınav |
|
|
|
11 |
* Turunçgil Zararlıları * Bağ Zararlıları |
|
|
|
12 |
*Sebzelerde Görülen Zararlılar *Örtüaltı Yetiştiriciliğinde Görülen Zararlılar |
|
|
|
13 |
*Endüstri Bitkilerinde Görülen Zararlılar (Pamuk vs. ) *Mısırda Görülen Zararlılar |
|
|
|
14 |
Organik pestisitler, uygulama zamanı, uygulama şekilleri. Piyasada ruhsatlı organik insektisitler. |
|
|
|
15 |
|
|
|
|
16 |
|
|
|
|