Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Sekmen Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Sekmen *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

1- Üretim Yönetimi, M.Tekin, Eğitim Kitabevi, Ankara 2004

Dersin İçeriği

Bu derste; Üretim Yönetiminin Temel Kavramları, Üretim sistemleri ve ürün tasarımı, Stok kontrolü metotları, Toplam kalite yönetimi ve kalite çemberi, Üretim planlaması konularında temel düzeyde bilgi verilmeye çalışılmaktadır.

Dersin Amacı

Modern işletmecilikte ekonominin yapı taşlarından oluşan insan ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik mal ve hizmet üretiminin gerçekleşmiş olduğu birimlerde meydana gelen çeşitli idari ve yapısal analizlerin yapılması ve karşılaşılan bir takım güçlüklerin ortadan kaldırılmasına yönelik eylemlerin ortaya konulması.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Üretim Yönetiminin Temel Kavramları
2 Üretim sistemleri ve ürün tasarımı
3 Yeni ürünün başarısını etkileyen faktörler
4 Kuruluş yeri seçimi ve işletme büyüklüğü
5 İşletme büyüklünün ölçülme şekilleri
6 İşyeri düzeni ve iş analizleri
7 İş analizleri temel metodları
8 İş değerlendirme ile ücret sistemleri ilişkisi
9 Üretim planlaması
10 Bakım planlaması
11 Stok kontrolü metotları
12 Kalite kontrolü
13 Kapasite planlaması
14 Toplam kalite yönetimi ve kalite çemberi