Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Murat Tekbalkan Öğr. Gör. Murat Tekbalkan *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Sökmen, A.(2011).Yiyecek ve İçecek Servisi, Ankara: Detay Yayıncılık. <br> Tüksoy, A.(2002).Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Yönetimi, Ankara: Turhan Kitabevi.

Dersin İçeriği

Mutfakta Hijyen Uygulamaları / Temel Mutfak Bilgileri / Çorba, Ordövr, Meze, Salata Servisi / Ara Sıcakların Servisi- Hamur işlerinin ve makarnaların servisi / Ana Yemeklerin Servisi- Pilavların Servisi, Tahıllı yemekler / Ana Yemeklerin Servisi- Baklagil yemeklerinin servisi / Ana Yemeklerin Servisi- Kırmızı Etli yemeklerin Servisi / Ana Yemeklerin Servisi- Beyaz Etli yemeklerin Servisi / Ana Yemeklerin Servisi- Balık ve su ürünleri yemeklerinin servisi / Ana Yemeklerin Servisi-Sebze Yemeklerinin Servisi / Meyvelerin Servisi / Tatlıların servisi-Fondü servisi / İçecek Servisi / Peynirlerin Servisi

Dersin Amacı

Bu dersle öğrencilere, uluslar arası servis metotlarını uygulamak, kahvaltı servisi yapmak/yaptırmak, sosları servise hazırlatmak, yemek gruplarının servisini yaptırmak, vip konuklarla ilgilenme yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Mutfakta Hijyen Uygulamaları Mutfakta Hijyen Uygulamaları
2 Temel Mutfak Bilgileri Temel Mutfak Bilgileri
3 Çorba, Ordövr, Meze, Salata Servisi Çorba, Ordövr, Meze, Salata Servisi
4 Ara Sıcakların Servisi- Hamur işlerinin ve makarnaların servisi Ara Sıcakların Servisi- Hamur işlerinin ve makarnaların servisi
5 Ana Yemeklerin Servisi- Pilavların Servisi, Tahıllı yemekler Ana Yemeklerin Servisi- Pilavların Servisi, Tahıllı yemekler
6 Ana Yemeklerin Servisi- Baklagil yemeklerinin servisi Ana Yemeklerin Servisi- Baklagil yemeklerinin servisi
7 Ana Yemeklerin Servisi- Kırmızı Etli yemeklerin Servisi Ana Yemeklerin Servisi- Kırmızı Etli yemeklerin Servisi
8 Ana Yemeklerin Servisi- Beyaz Etli yemeklerin Servisi Ana Yemeklerin Servisi- Beyaz Etli yemeklerin Servisi
9 Ara Sınav
10 Ana Yemeklerin Servisi- Balık ve su ürünleri yemeklerinin servisi Ana Yemeklerin Servisi- Balık ve su ürünleri yemeklerinin servisi
11 Ana Yemeklerin Servisi-Sebze Yemeklerinin Servisi Ana Yemeklerin Servisi-Sebze Yemeklerinin Servisi
12 Meyvelerin Servisi Meyvelerin Servisi
13 Tatlıların servisi-Fondü servisi Tatlıların servisi-Fondü servisi
14 İçecek Servisi İçecek Servisi
15 Peynirlerin Servisi Peynirlerin Servisi