Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Tuba Toprak Öğr. Gör. Tuba Toprak *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Önerilen kitap yoktur.

Dersin İçeriği

Organik sebze yetiştiriciliğinin temel ilkeleri, sebze hastalık ve zararlılarının organik metotlarla kontrolü, organik sebze üretimi hakkında bilgi verilmektedir

Dersin Amacı

Sebze yetiştiriciliği konusunda kaliteyi esas alan temel yetiştiricilik bilgilerini öğrenmiş, sebzeciliğin ülke ve dünya ekonomisindeki güncel yerini kavramış ve sebze üretiminin kritik aşamalarını yönetebilecek nitelikte bireyler yetiştirmek.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 ORGANİK TARIM HAKKINDA GENEL BİLGİ
2 ORGANİK SEBZECİLİK
3 ORGANİK SEBZE TARIM HAZIRLIĞI VE ORGANİK SEBZE TARIMDA TOPRAK HAZIRLIĞI
4 ORGANİK SEBZE TARIMDA ÜRETİM VE ORGANİK SEBZE TARIMDA MÜCADELE
5 ORGANİK SEBZE TARIMDA BİTKİ KORUMA YÖNTEMLERİ VE ORGANİK SEBZE TARIMDA BİTKİ BESLEM
6 SEBZE TOHUMU ÜRETİMİ VE FİDE YETİŞTİRME
7 ZAMBAKGİL VE ŞEMSİYE SEBZELERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
8 TOPRAKSIZ TARIM
9 ARASINAV
10 ORGANİK BAKLAGİL SEBZELERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
11 ORGANİK BİLEŞİK ÇİÇEKLİ SEBZELER YETİŞTİRİCİLİĞİ
12 ORGANİK ISPANAKGİL SEBZELERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
13 ORGANİK KABAKGİL SEBZELERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
14 ORGANİK LAHANAGİL SEBZELERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
15 ORGANİK PATLİCANGİL SEBZELERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ