Dersin İçeriği
Yağlı Tohumlara Uygulanan Ön İşlemler, Yağ Ekstraksiyonu, Müsilaj-Asitlik Giderme, Asitlik Giderme (Nötralizasyon) - Ağartma, Koku Giderme (Deoderizasyon), Vinterizasyon, Margarin Üretiminde Kullanılan Hammaddeler, Emülsiyonlaştırma, Soğutma ve İşleme Dinlendirme ve Paketleme, Zeytin Ön İşlemleri - Faz Ayırma, Tortu ve Karasuyun Ayrılması, Yağın filtrasyonu.
Dersin Amacı
Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS Standartlarına Uygun Olarak Yağlı Tohumlardan Yağ Üretimi, Rafinasyon, Margarin ve Zeytinyağı Üretimini Yapma Yeterliliklerinin Kazandırılması Amaçlanmaktadır.