Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Mustafa Apan *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

--------

Dersin İçeriği

Teknolojik işlemlere uygun kalitede sütün belirlenmesi, hileli ve hastalıklı sütlerin kısa sürede tespit edilebilmesi, kaliteli süt mamullerinin üretilmesi için gerekli duyusal, fiziksel, ve kimyasal analiz yöntemlerinin belirlenmesi.

Dersin Amacı

Türk Gıda Kodeksi ve TSE standartlarına uygun olarak taze et ürünleri, dondurulmuş et ürünleri, kanatlı eti ürünleri, su ürünleri, fermente sucuk, pastırma ve emülsiyon tipi et ürünleri üretim aşamalarını öğrenme ve bu ürünlere ait analizleri yapabilme ve değerlendirme yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Et, etin beslenmedeki önemi. Kasaplık hayvanlar. Çözelti Hazırlama pwr-fdgi-xgh (2020-10-20 at 05_01 GMT-7).mp4
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
2 Et, etin beslenmedeki önemi. Kasaplık hayvanlar. Çözelti Hazırlama odg-xejh-ahm (2020-10-15 at 03_28 GMT-7).mp4
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
3 Et, etin beslenmedeki önemi. Kasaplık hayvanlar. vsc-epzs-seh (2020-10-22 at 00_36 GMT-7).mp4
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
4 Et, etin beslenmedeki önemi. Kasaplık hayvanlar. https://avys.omu.edu.tr/video/2/142150
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
5 Etin kimyasal ve fiziksel özellikleri Çeşitli Et ve Ürünlerinde Fiziksel, Duyusal ve Kimyasal Analiz http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
6 Etin kimyasal ve fiziksel özellikleri Çeşitli Et ve Ürünlerinde Fiziksel, Duyusal ve Kimyasal Analiz https://avys.omu.edu.tr/video/2/142150
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
7 Etin kimyasal ve fiziksel özellikleri Çeşitli Et ve Ürünlerinde Fiziksel, Duyusal ve Kimyasal Analiz https://avys.omu.edu.tr/video/2/142150
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
9 Et Ürünleri. Etin muhafazası Çeşitli Et ve Ürünlerinde Fiziksel, Duyusal ve Kimyasal Analiz https://drive.google.com/file/d/1hUhiO2iIiASizradI5mkRSKICyMA06tN/view?usp=shari
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
10 Et Ürünleri. Etin muhafazası Çeşitli Et ve Ürünlerinde Fiziksel, Duyusal ve Kimyasal Analiz
11 Et Ürünleri. Etin muhafazası Çeşitli Et ve Ürünlerinde Fiziksel, Duyusal ve Kimyasal Analiz https://drive.google.com/file/d/1sKDS1Nf7E1-LeUlFN4BIk85bQAS9qEZi/view
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
12 Et Ürünleri. Etin muhafazası Çeşitli Et ve Ürünlerinde Fiziksel, Duyusal ve Kimyasal Analiz https://drive.google.com/file/d/1ex9yyGVwlCMmdQG16L-HHS29HJp64Lfj/view
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
13 Et Ürünleri. Etin muhafazası Çeşitli Et ve Ürünlerinde Fiziksel, Duyusal ve Kimyasal Analiz https://drive.google.com/file/d/1ex9yyGVwlCMmdQG16L-HHS29HJp64Lfj/view
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
14 Et Ürünleri. Etin muhafazası Çeşitli Et ve Ürünlerinde Fiziksel, Duyusal ve Kimyasal Analiz https://drive.google.com/file/d/18CN6VtbS-gugoYpANiyzBEP-nk-XB5ry/view
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl