Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Mustafa Apan Öğr. Gör. Mustafa Apan *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

•Aktan, N., Kalkan, H.1998. Sirke Teknolojisi, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, Bornova, İzmir. •Fidan, I., Şahin, İ. 1993. Alkol ve Alkollü İçkiler Teknolojisi. Ankara üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, No: 1295, Kitap No: 371, Ankara, 1993, 304 s. •Aktan, N., Kalkan, H. 1999. Sofralık Zeytin Teknolojisi, Ege Üniversitesi Basımevi, Bornova, İzmir. •Aktan, N., Yücel, U., Kalkan, H. 1998. Turşu Teknolojisi, Ege Üniversitesi Basımevi, Bornova, İzmir. •Güven, S. 2008. Şarap Üretimi ve Kalite Kontrolü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Yayın No: 3, Çanakkale, 316 s.

Dersin İçeriği

Fermantasyon teknolojisinin gıda endüstrisindeki yeri ve önemi, fermantasyonun tanımı, fermantasyon çeşitleri, alkol fermantasyonu, laktik asit fermantasyonu, asetik asit fermantasyonu, sitrik asit fermantasyonu ve fermantasyon için gerekli hammaddeler, fermentasyon mikroorganizmaları, maya ve bakterilerin hücre yapıları, çoğalmaları ve gelişme koşulları, turşu üretim teknolojisi, zeytin üretim teknolojisi, sirke üretim teknolojisi, şarap üretim teknolojisi, bira üretim teknolojisi, distile alkollü içkiler teknolojisi, boza üretim teknolojisi.

Dersin Amacı

Fermantasyon teknolojisinin gıda endüstrisindeki yeri ve önemi hakkında ayrıntılı bilgi vermeyi amaçlar.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Fermentasyonun tanımı, hammaddeler mikroorganizmalar ve çeşitleri Çeşitli Fermente Ürünlerde Fiziksel ve Kimyasal analizler 1.mp4
Fermantasyon Teknolojisi.pdf
2 Fermentasyonun tanımı, hammaddeler mikroorganizmalar ve çeşitleri Çeşitli Fermente Ürünlerde Fiziksel ve Kimyasal analizler 2.mp4
Fermantasyon Teknolojisi.pdf
3 Fermentasyonun tanımı, hammaddeler mikroorganizmalar ve çeşitleri Çeşitli Fermente Ürünlerde Fiziksel ve Kimyasal analizler 3.mp4
Fermantasyon Teknolojisi.pdf
4 Fermentasyonun tanımı, hammaddeler mikroorganizmalar ve çeşitleri Çeşitli Fermente Ürünlerde Fiziksel ve Kimyasal analizler 4.mp4
Fermantasyon Teknolojisi.pdf
5 Malt ve Bira üretim teknolojisi Çeşitli Fermente Ürünlerde Fiziksel ve Kimyasal analizler 5-6.mp4
Fermantasyon Teknolojisi.pdf
6 Malt ve Bira üretim teknolojisi Çeşitli Fermente Ürünlerde Fiziksel ve Kimyasal analizler 5-6.mp4
Fermantasyon Teknolojisi.pdf
7 Şarap üretim teknolojisi Çeşitli Fermente Ürünlerde Fiziksel ve Kimyasal analizler Fermantasyon Teknolojisi.pdf
7-8.mp4
9 Şarap üretim teknolojisi Çeşitli Fermente Ürünlerde Fiziksel ve Kimyasal analizler
10 Şarap üretim teknolojisi Çeşitli Fermente Ürünlerde Fiziksel ve Kimyasal analizler Fermantasyon Teknolojisi.pdf
10.mp4
11 Çeşitli Fermente Ürünlerde Fiziksel ve Kimyasal analizler Fermantasyon Teknolojisi.pdf
11-13.mp4
12 Çeşitli Fermente Ürünlerde Fiziksel ve Kimyasal analizler Fermantasyon Teknolojisi.pdf
11-13.mp4
13 Çeşitli Fermente Ürünlerde Fiziksel ve Kimyasal analizler Fermantasyon Teknolojisi.pdf
11-13.mp4
14 Çeşitli Fermente Ürünlerde Fiziksel ve Kimyasal analizler Fermantasyon Teknolojisi.pdf
14.mp4