1 |
Beslenme durumu ve beslenmenin önemi, doğru beslenme kuralları, beslenme ve sağlık, duygular ve beslenme seçimi |
|
|
|
2 |
Geleneksel ve diğer beslenme biçimleri, besin piramitleri, metabolizma, besinlerin sindirimi, insan vücudunun yapısı ve bileşimi |
|
|
|
3 |
Karbonhidratlar, yapısı, fonksiyonları, sindirimi, depolanması ve kullanımı, karbonhidrat kaynakları ve karbonhidrattan zengin besinler |
|
|
|
4 |
Karbonhidratlar, yapısı, fonksiyonları, sindirimi, depolanması ve kullanımı, karbonhidrat kaynakları ve karbonhidrattan zengin besinler |
|
|
|
5 |
Proteinler, yapısı, fonksiyonları, proteinlerin vücutta kullanımı, nitrojen dengesi ve protein ihtiyacı, protein kaynakları ve kalitesi |
|
|
|
6 |
Lipid yapısı, fonksiyonları, yağın vücutta kullanımı, yağ kaynakları ve ihtiyacı |
|
|
|
7 |
Vitaminler, etki mekanizmaları, vitamin eksikliği, yağ ve sudaki vitaminler, vitaminden zengin besinler |
|
|
|
8 |
Suyun önemi ve su dengesi, suyun dışındaki diğer içecekler |
|
|
|
9 |
Ara SINAV |
|
|
|
10 |
Minerallerin ve beslenmenin önemi Makro elementler |
|
|
|
11 |
Minerallerin ve beslenmenin önemi Makro elementler |
|
|
|
13 |
İz elementler Mineraller açısından zengin zengin besinler |
|
|
|
14 |
İnsanların durumuna uygun beslenme modelleri |
|
|
|
15 |
insanların durumuna uygun beslenme modelleri |
|
|
|