Yıl: 2024, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Shreve, R., Norris, 1985, Kimyasal Proses Endüstrileri, II Cilt, Anka Ofset, İstanbul, 564 s.
Dersin İçeriği
Yemeklik bitkisel yağ üretimi, Margarin üretimi, Sabun üretimi, Biyobenzin üretimi, Biyodizel üretimi ile ilgili ekipmanlar, özellikleri, hammadde yardımcı maddeler, üretim yöntemleri, ürün kalitesinin belirlenmesi.
Dersin Amacı
Bu dersin amacı, öğrencilerin, sanayide üretilen bazı ürünlerin üretim aşamalarında kullanılan çeşitli yöntem, sistem ve makineleri,, hammadde ve yardımcı madde özelliklerini, ürün ve üretim parametrelerini öğrenebilmelerini sağlamaktır