Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Nazlı Özcan Çöken *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Shreve, R., Norris, 1985, Kimyasal Proses Endüstrileri, II Cilt, Anka Ofset, İstanbul, 564 s.

Dersin İçeriği

Yemeklik bitkisel yağ üretimi, Margarin üretimi, Sabun üretimi, Biyobenzin üretimi, Biyodizel üretimi ile ilgili ekipmanlar, özellikleri, hammadde yardımcı maddeler, üretim yöntemleri, ürün kalitesinin belirlenmesi.

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, öğrencilerin, sanayide üretilen bazı ürünlerin üretim aşamalarında kullanılan çeşitli yöntem, sistem ve makineleri,, hammadde ve yardımcı madde özelliklerini, ürün ve üretim parametrelerini öğrenebilmelerini sağlamaktır

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Kimyasal proseslerde kullanılan temel ekipmanlar ve özellikleri
2 Yemeklik bitkisel yağ üretim yöntem ve aşamaları
3 Yemeklik bitkisel yağ üretiminde kullanılan ekipmanlar ve özellikleri
4 Yemeklik bitkisel yağ üretiminde kullanılan hammadde ve yardımcı maddeler , özellikleri ve kullanılma gerekçeleri
5 Yemeklik bitkisel yağ ürün spesifikasyonları
6 Margarin üretim yöntem ve aşamaları
7 Margarin üretiminde kullanılan ekipmanlar ve özellikleri
8 Margarin üretiminde kullanılan hammadde ve yardımcı maddeler , özellikleri ve kullanılma gerekçeleri
9 Margarin ürün spesifikasyonları
10 Ara sınav
11 Biyobenzin üretim yöntem ve aşamaları
12 Biyobenzin üretim yöntem ve aşamaları
13 Biyobenzin üretiminde kullanılan ekipmanlar ve özellikleri
14 Biyobenzin üretim yöntem ve aşamaları
15 Biyobenzin üretim yöntem ve aşamaları
16 Final