Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Ahmet Acar *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Kontrol ve tarihsel geçmişi, kontrol mekanizmaları, kalite kontrol sistemleri ve endüstriye uygulamaları, standartlar ve önemi ve üretimde kalite kontrol sistemleri

Dersin İçeriği

Toplam Kalite Yönetimi, Muhittin ŞİMŞEK, 2003 • Ekip Çalışması ve Liderlik,Acar BALTAŞ, Remzi Kitabevi,2007. • Geleceğin Organizasyonunu Yaratmak, Ahmet Şerif İzgören, Elma Yayınları,2000. • Müşteri İlişkileri Yönetimi ve Bilgi Paylaşımı, Yavuz DEMİREL, IQ Yayınları,2006. • İnovasyon, Arman KIRIM, Sistem Yayıncılık, 2007. • ISO 9000-2001 Toplam Kalite Yönetimi, Özkan Tütüncü- Özlem İpek DOĞAN,DEU,2001.

Dersin Amacı

Bu derste; iş hayatında kalite güvencesi ve standartları ile ilgili yeterliliklerin kazandırılması amaçlanmıştır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Kalite Kavramı
2 Standart ve Standardizasyon
3 Standardın üretim ve hizmet sektöründe önemi, Yönetim kalitesi ve standartları
4 Yönetim kalitesi ve standartları, Çevre standartları
5 Kaizen ve Sürekli İyileştirme
6 Kalite Kontrol Çemberleri
7 Kalite Geliştirme Araç ve Teknikleri
8 Kalite Güvence Sistemi ve ISO Kavramı
9 Kalite Kavramında Değişik Yaklaşımlar
10 Ara sınav
11 ISO 9001:2000
12 Kalite Sistemi Dokümantasyonu, Kalite El Kitabı Kavramı
13 Kaliteye Ulaşmada Gerekli Aşamalar
14 Üretimde kalite kontrol teknikleri