Dersin İçeriği
1) Abiyotik hastalık faktörleri, simptomları
2) Çökerten hastalıkları, ekonomik önemleri, konukçuları, simptomları biyoloji ve savaşımları
3) Vasküler solgunluk hastalıklarının, ekonomik önemleri, konukçuları, simptomları biyoloji ve savaşımlarI
4) Beyaz çürüklük (Sclerotinia sclerotiorum) hastalığının ekonomik önemi, konukçuları, simptomları biyoloji ve savaşımı
5) Külleme hastalıklarının, ekonomik önemleri, konukçuları, simptomları biyolojisi ve savaşımı
6) Lahana hastalıkları, ekonomik önemleri, konukçuları, simptomları biyoloji ve savaşımları
7) Önemli marul hastalıkları, ekonomik önemleri, konukçuları, simptomları biyoloji ve savaşımları
8) ARASINAV
9) Önemli ıspanak hastalıkları, ekonomik önemleri, konukçuları, simptomları biyoloji ve savaşımları
10) Önemli umbelliferae hastalıkları, ekonomik önemleri, konukçuları, simptomları biyoloji ve savaşımları
11) Önemli soğan hastalıkları, ekonomik önemleri, konukçuları, simptomları biyoloji ve savaşımları
12)Önemli cucurbitaceae hastalıkları, ekonomik önemleri, konukçuları, simptomları biyoloji ve savaşımları
13) Solanaceae hastalıkları, ekonomik önemleri, konukçuları, simptomları biyolojileri ve savaşım
14) Sebzelerde görülen önemli hasat sonu hastalıklar
Dersin Amacı
Sebze yetiştiriciliğinde görülen fungus, bakteri, virüs, mikoplazma benzeri organizma, riketsiya benzeri organizma, spiroplazma vb. mikroorganizma kaynaklı hastalıkların tanıtımı ile bu hastalıkların simptomları, epidemiyolojisi ve hastalıklara karşı uygulanan tüm mücadele yöntem ve teknikler