Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Saldamlı, İ. 1998. Gıda Kimyası. Hacettepe Üniversitesi Yayın., Ankara
Demirci, M. 1999. Gıda Kimyası. Trakya Üniversitesi Yayın., Tekirdağ
Göğüş, F and Fadıloğlu, S. 2006. Food Chemistry, Nobel Yayın Dağ., Ankara
Dersin İçeriği
Gıdalarda bulunan su, önemi ve fonksiyonları, gıdalarda bulunan karbonhidratlar, önemi ve fonksiyonları, gıdalarda bulunan proteinler, önemi ve fonksiyonları, gıdalarda bulunan lipidler, önemi ve fonksiyonları, gıdalarda bulunan enzimler, önemi ve fonksiyonları, gıdalarda bulunan mineral maddeler, önemi ve fonksiyonları, gıdalarda bulunan vitaminler, önemi ve fonksiyonları, gıdalarda bulunan doğal lezzet maddeleri, önemi ve fonksiyonları, gıdalarda rastlanan toksik ve kontaminant maddeler, önemi ve fonksiyonları.
Dersin Amacı
Bu ders ile öğrenciye; suyun, karbonhidratların, lipitlerin, proteinlerin, vitamin ve mineral maddelerin, enzimlerin, fenolik bileşikler, doğal lezzet maddeleri, doğal toksik ve kontaminant maddelerin fiziksel ve kimyasal özelliklerini tanıma yeterliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır.