1 |
Gıda bileşimi ve beslenme ile ilgili temel tanımlar |
|
|
|
2 |
Su, su dengesi ve elektrolitler |
|
|
|
3 |
Karbonhidratlar ve enerji metabolizması |
|
|
|
4 |
Lipidler, yağ metabolizması, elzem yağlar ve sağlıkla ilişkileri |
|
|
|
5 |
Proteinler, eksikliği ve gereksinimi, proteince zengin gıdalar. |
|
|
|
6 |
Mineral maddeler ve vitaminler : Beslenme açısından mineral maddelerin ve vitaminlerin önemi, vitamin yetersizlikleri. |
|
|
|
7 |
Besin ögelerinin metabolizması, sindirim ve emilim mekanizmaları |
|
|
|
8 |
Enerji dengesi ve vücut kompozisyonu |
|
|
|
9 |
Kalori ve beslenmenin enerji temeli: Gıdaların enerji değerleri, birey enerji ihtiyacının belirlenmesi. |
|
|
|
10 |
Ara Sınav |
|
|
|
11 |
Fiziksel aktivite, sağlık ve beslenme |
|
|
|
12 |
Obezite, kilo kontrolü ve yeme bozuklukları: İdeal ve Sağlıklı kilo tanımları, vücutta yağ dağılımı ve yağ hücresi gelişimi, obezite nedenleri ve enerji dengesinin bozulması |
|
|
|
13 |
Yeme bozuklukları: İdeal ve Sağlıklı kilo tanımları, vücutta yağ dağılımı ve yağ hücresi gelişimi |
|
|
|
14 |
Çocuk, Yetişkin ve Yaşlılarda beslenme |
|
|
|
15 |
Toplu beslenme ve önemi |
|
|
|
16 |
Gıdalara uygulanan işlemlerin besin öğelerine etkileri |
|
|
|