Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
DEMIRCI, Mehmet. Beslenme. Rebel Yayıncılık, 2003.
BAYSAL, Ayşe. Beslenme. Hatiboğlu Yayınevi, 2004.
BENDER, David A.; CUNNINGHAM, Shauna MC. Introduction to nutrition and metabolism. CRC Press, 2021.
Dersin İçeriği
Gıda, beslenme ve sağlık, besin ögeleri ve beslenmedeki önemleri,sindirim, emilim ve taşınma, metabolizma ve enerji dengesi, tüketiciler için sağlıklı ve dengeli beslenme koşulları, büyüme ve gelişme ile beslenme ve sağlık ilişkileri, beslenme ilkeleri ve toplu beslenme teknikleri, besinlerin hazırlanması, saklanması, işlenmesi, yemek planlama, özel durumlarda beslenme.
Dersin Amacı
Beslenmenin önemi, besin bileşenlerin yapıları, etki mekanizmaları, sindirilmeleri ve eksiklikleri durumunda karşılaşılan belirtiler ve ayrıca beslenmeye bağlı hastalıklar hakkında öğrencilere bilgi kazandırmak amaçlanmaktadır.