Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Özge Kılıç Tosun Öğr. Gör. Özge Kılıç Tosun *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

BULDUK, Sıdıka. Gıda ve Personel Hijyeni. Detay yayıncılık. Ankara 2003 Kayaardı, S. (2015). Gıda hijyeni ve sanitasyon. Sidas Medya.

Dersin İçeriği

Dersin anlatımı yazılı notlar üzerinden gerçekleştirilerek anlatım sırasında öğrencilerin kendilerine göre önemli gördükleri konuları not almaları sağlanmaktadır.

Dersin Amacı

Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve hijyen kurallarına uygun olarak kişisel hijyen sağlama ve işletme temizlik ve dezenfeksiyon kurallarını uygulama yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Kişisel hijyen
2 Kişisel hijyen
3 Kişisel temizlik kuralları, işletmelerde tuvaletler ve el yıkama alanları
4 Kişisel temizlik kuralları, işletmelerde tuvaletler ve el yıkama alanları
5 Periyodik sağlık kontrolleri ve İşletme giriş ve çıkışları
6 Periyodik sağlık kontrolleri ve İşletme giriş ve çıkışları
7 Temizlik malzemeleri ve kullanım şekilleri
8 Temizlik malzemeleri ve kullanım şekilleri
9 Temizlik malzemeleri ve kullanım şekilleri
10 Ara sınav
11 Gıda işletmelerinde temizlik ve dezenfeksiyon
12 Gıda işletmelerinde temizlik ve dezenfeksiyon
13 Gıda işletmelerinde temizlik ve dezenfeksiyon
14 Gıda sanayiinde sanitasyon yöntemleri
15 Gıda sanayiinde sanitasyon yöntemleri
16 Gıda fabrikaların kurulumunda hijyen ve sanitasyon