Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Özge Kılıç Tosun *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Food Biotechnology-Techniques and Applications. By Gauri S. Mittal. 1992. Technomic Publishing Co., Inc., Lancaster, PA. Aran N. ‘‘Gıda Biyoteknolojisi’’ Nobel Yayın Dağ. Ltd. Şti., 2010, Ankara.

Dersin İçeriği

Gıda biyoteknolojisine giriş, Biyoteknolojinin uygulama alanları, Biyoteknolojinin önemi, Biyoteknolojik yöntemler, Biyoteknolojik ürünlerin endüstriyel üretimleri, Biyoreaktörler ve ürün saflaştırma, biyoteknolojide önemli mikroorganizmalar, Gıda endüstrisinde fermentasyon uygulamaları, Enzimlerin biyoteknolojide kullanılmaları, Genetik mühendisliği ve uygulama alanları, Dünyada biyoteknolojik ürünler.

Dersin Amacı

Gıda biyoteknolojisinin temeli, bu alandaki yeni gelişmeler ve gıda teknolojisinde kullanılan biyoteknolojik yöntemler konusunda öğrencinin bilgi sahibi olmasını sağlamak.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Biyoteknolojinin Tarihçesi, gelişimi ve uygulamaları
2 Biyoteknolojide önemli mikroorganizmalar
3 Biyoreaktörler ve Fermentasyon Ürünleri
4 Biyoteknolojik yöntemler
5 Endüstriyel Fermentasyon Ürünleri: Antibiyotikler, vitaminler, amino asitler ve diğer katkı maddeleri
6 DNA ve Gen Bankaları
7 Gen İfadesi
8 Rekombinant dna teknolojisi
9 Rekombinant dna teknolojisi
10 Ara Sınav
11 Genetik mühendisliği
12 Gıda endüstrisinde biyoteknolojik uygulamalar
13 Biyoteknolojik uygulamaların toplumsal boyutu ve geleceği
14 Biyogüvenlik ve Etik Kaygılar