1 |
Süt bileşimi, verimi ve özellikleri |
|
Laboratuvar tanıtımı ve güvenlik kuralları |
|
2 |
Süt mikrobiyolojisi ve bozulmalar |
|
Süt analizleri (mikrobiyolojik) |
|
3 |
Süt lipidleri ve Süt proteinleri |
|
Platform testleri |
|
4 |
Süt karbonhidratları, mineral madde ve vitaminleri |
|
Süt analizleri (yağ) |
|
5 |
Süt kalitesi, süt ve süt ürünlerinde yapılan hileler |
|
Süt ve ürünlerinde yapılan hileler |
|
6 |
Çiğ süt hijyeni ve muhafaza teknikleri |
|
Süt ve ürünlerinde yapılan hileler |
|
7 |
Pastörizasyon ve sterilizasyon yöntemleri |
|
Süt analizleri (kuru madde) |
|
8 |
Ara Sınav |
|
Ara sınav |
|
9 |
Süte uygulanan ön işlemler- Süt yağının ayrılması, Süt standardizasyonu
|
|
Süt analizleri (sterilite kontrolü) |
|
10 |
Süte uygulanan ön işlemler- Sütün homojenizasyonu ve ısıl işlemler |
|
Yoğunluk Tayini: Laktodansimetre |
|
11 |
Pastörize içme sütü ve Sterilize içme sütü |
|
Süt ürünlerinde yağ tayini |
|
12 |
Yoğurt üretimi |
|
Süt ürünlerinde yağ tayini |
|
13 |
Beyaz peynir ve süzme peynir üretimi |
|
Peynirlerde Nem, yağ ve tuz tayini |
|
14 |
Kaşar peyniri üretimi, Lor peyniri üretimi, Eritme peyniri üretimi |
|
Peynirlerde Nem, yağ ve tuz tayini |
|
15 |
Kremaya uygulanan ön işlemler; Tereyağının üretimi, ambalajlanması ve depolanması |
|
Süt ürünlerinde pH ve Asitlik Tayini |
|
16 |
Ayran ve Kefir üretimi |
|
Süt ürünlerinde pH ve Asitlik Tayini |
|