Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Aran, N., 2010. Gıda Biyoteknolojisi. Nobel Yayın Dağıtım Tic. Ltd. Şti., Ankara.
Türker, I. (1975). Asit Fermentasyonları (Sirke, Turşu, Sofralık Zeytin ve Boza Teknolojileri). Ankara University Faculty of Agriculture Publ, (557), 182.
McNeil, B., & Harvey, L. (Eds.). (2008). Practical fermentation technology. John Wiley & Sons.
Dersin İçeriği
Ders başlıca sıralanan konuları içerir; fermantasyonda kullanılan mikroorganizmalar ve özellikleri, izolasyonu, geliştirilmesi ve muhafazası, starter kültürler, kültür koleksiyonları, fermentörler, fermantasyon ürünlerinin ekstraksiyonu, fermente gıdalar (süt, et, meyve-sebze, tahıl ürünleri), fermente alkollü içecekler, geleneksel fermente ürünler, fonksiyonel ve probiyotik ürünler, mikrobiyal enzim, organik asit, biyokütle ve gıda katkı maddeleri üretimidir.