1 |
Fermantasyonun tanımı, tarihçesi ve endüstriyel önemi
|
|
Laboratuvar güvenliği ve steril çalışma teknikleri |
|
2 |
Fermantasyon çeşitleri (Laktik asit, alkol, asetik asit vb.) |
|
Fermantasyon çeşitleri (Laktik asit, alkol, asetik asit vb.) |
|
3 |
Fermantasyon çeşitleri (Laktik asit, alkol, asetik asit vb.) |
|
Fermantasyon çeşitleri (Laktik asit, alkol, asetik asit vb.) |
|
4 |
Fermantasyon mikroorganizmaları ve metabolizmaları |
|
Mikroorganizma izolasyonu ve saf kültür elde etme |
|
5 |
Fermantasyon ortamları ve besin kaynakları |
|
Besiyeri hazırlanması ve sterilizasyon teknikleri |
|
6 |
Fermantasyon ortamları ve besin kaynakları |
|
Besiyeri hazırlanması ve sterilizasyon teknikleri |
|
7 |
pH, sıcaklık, oksijen ve diğer fermantasyon parametreleri |
|
pH ve sıcaklık değişimlerinin fermantasyona etkisinin analizi |
|
8 |
Ara sınavAlkol fermantasyonu |
|
Ara sınav |
|
9 |
Biyoreaktörler ve fermantasyon sistemleri |
|
Küçük ölçekli fermantasyon denemeleri (örneğin kefir veya yoğurt üretimi) |
|
10 |
Biyoreaktörler ve fermantasyon sistemleri |
|
Küçük ölçekli fermantasyon denemeleri (örneğin kefir veya yoğurt üretimi) |
|
11 |
Fermentasyon ürünleri ve uygulama alanları |
|
Laktik asit fermantasyonu ile turşu veya yoğurt üretimi |
|
12 |
Fermentasyon ürünleri ve uygulama alanları |
|
Laktik asit fermantasyonu ile turşu veya yoğurt üretimi |
|
13 |
Endüstriyel alkol fermantasyonu ve uygulamaları
|
|
Alkol fermantasyonu (maya ile etanol üretimi) |
|
14 |
Endüstriyel alkol fermantasyonu ve uygulamaları
|
|
Alkol fermantasyonu (maya ile etanol üretimi) |
|
15 |
Boza ve sirke üretim teknolojisi |
|
Fermente ürünlerin duyusal analizi ve değerlendirmesi |
|
16 |
Zeytin ve turşu üretim teknolojisi |
|
Fermente ürünlerin duyusal analizi ve değerlendirmesi |
|