Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Dr. Öğr. Üyesi Behice Yavuz Erdoğan *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

1.Demirci M., Gıda Kimyası, 2006.<br />2.Saldamlı, İ., Gıda Kimyası, 2007.<br />Yardımcı kitap ve diğer kaynaklar.

Dersin İçeriği

Gıdalarda bulunan su, önemi ve fonksiyonları, gıdalarda bulunan karbonhidratlar, önemi ve fonksiyonları, gıdalarda bulunan proteinler, önemi ve fonksiyonları, gıdalarda bulunan lipidler, önemi ve fonksiyonları, gıdalarda bulunan enzimler, önemi ve fonksiyonları, gıdalarda bulunan mineral maddeler, önemi ve fonksiyonları, gıdalarda bulunan vitaminler, önemi ve fonksiyonları, gıdalarda bulunan doğal lezzet maddeleri, önemi ve fonksiyonları, gıdalarda rastlanan toksik ve kontaminant maddeler, önemi ve fonksiyonları.

Dersin Amacı

Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak gıdaların temel bileşenleri 1(su, karbonhidratlar,proteinler ve lipidler), 2(enzimler, mineral maddeler ve vitaminler)ve diğer bileşenlerini (fenolik bileşikleri, doğal lezzet bileşenleri ve rastlanan toksik ve kontaminant maddeler) inceleme yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Gıdalarda bulunan su, önemi ve fonksiyonları. gıda kimyası su.pdf
2 Gıdalarda bulunan su, önemi ve fonksiyonları. Gıdalarda bulunan karbonhidratlar, önemi ve fonksiyonları. gıda kimyası su.pdf
3 Gıdalarda bulunan karbonhidratlar, önemi ve fonksiyonları, Gıdalarda bulunan proteinler, önemi ve fonksiyonları. Karbonhidratların Tanımı ve Sınıflandırması.pdf
4 Gıdalarda bulunan karbonhidratlar, önemi ve fonksiyonları, Gıdalarda bulunan proteinler, önemi ve fonksiyonları. Proteinlers.pdf
5 Gıdalarda bulunan proteinler, önemi ve fonksiyonları. Proteinlers.pdf
6 Gıdalarda bulunan proteinler, önemi ve fonksiyonları. Proteinlers.pdf
7 Gıdalarda bulunan lipidler, önemi ve fonksiyonları, Gıdalarda bulunan enzimler, önemi ve fonksiyonları. Lipidler.pdf
8 Gıdalarda bulunan enzimler, önemi ve fonksiyonları. enzimler.pdf
9 Arasınav
10 Gıdalarda bulunan enzimler, önemi ve fonksiyonları. enzimler.pdf
11 Gıdalarda bulunan vitaminler, önemi ve fonksiyonları. Vitaminler .pdf
12 Gıdalarda bulunan mineral maddeler, önemi ve fonksiyonları MİNERALLER.pdf
13 Gıdalarda bulunan doğalrenk ve lezzet maddeleri, önemi ve fonksiyonları.
14 Gıdalarda bulunan fenolik bileşiler
15 Gıdalarda rastlanan toksik ve kontaminant maddeler, önemi ve fonksiyonları.