Dersin İçeriği
Ders Kaynakları olarak Hatipoğlu yayınları, Nobel Akademik yayıncılık ve Pearson press. "Genel Mikrobiyoloji Uygulama Teknikleri (Temiz, A., 2010)", "Genel Mikrobiyoloji ve Laboratuvar Kılavuzu (Güven, S. ve Demirel Zorba, N.N. 2011)" ve "Microbiology: A Laboratory Manual (Cappuccino J., G. ve Sherman, N., 2013)" kitapları kaynak olarak kullanılmıştır.
Dersin Amacı
Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak Gıda ve Mikroorganizma İlişkilerini İncelemek, Gıdalarda mikrobiyal gelişmeyi etkileyen faktörleri incelemek, Gıdalarda indikatör ve patojen mikroorganizmaları incelemek, Gıdalarda mikorganizmaların kontrol altına alnmasını incelemek, Gıdalarda mikrobiyolojik bozulmaları incelemek ve Gıdalarda mikrobiyolojik bozulmaları incelemek yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.