Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Mustafa Apan Öğr. Gör. Mustafa Apan *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Anlatım,uygulama, soru-cevap yöntemiyle işlenmiştir.

Dersin İçeriği

Ders Kaynakları olarak Hatipoğlu yayınları, Nobel Akademik yayıncılık ve Pearson press. "Genel Mikrobiyoloji Uygulama Teknikleri (Temiz, A., 2010)", "Genel Mikrobiyoloji ve Laboratuvar Kılavuzu (Güven, S. ve Demirel Zorba, N.N. 2011)" ve "Microbiology: A Laboratory Manual (Cappuccino J., G. ve Sherman, N., 2013)" kitapları kaynak olarak kullanılmıştır.

Dersin Amacı

Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak Gıda ve Mikroorganizma İlişkilerini İncelemek, Gıdalarda mikrobiyal gelişmeyi etkileyen faktörleri incelemek, Gıdalarda indikatör ve patojen mikroorganizmaları incelemek, Gıdalarda mikorganizmaların kontrol altına alnmasını incelemek, Gıdalarda mikrobiyolojik bozulmaları incelemek ve Gıdalarda mikrobiyolojik bozulmaları incelemek yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Gıdalarda Mikrobiyal Bulaşma Kaynaklarını Incelemek Gıdalardaki Mikroorganizmaları Incelemek http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller/G%C4%B1da-Mikroorganizma%
https://drive.google.com/file/d/1Kd2kt0JawyFkGhGjUPP3ZFOHG-VEN-IW/view
http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller/G%C4%B1da-Mikroorganizma%
1.mp4
2 Gıdalardaki Mikroorganizmaları Incelemek Mikrobiyal gelişmeyi etkileyen iç faktörleri incelemek http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller/G%C4%B1da-Mikroorganizma%
2-3.mp4
https://avys.omu.edu.tr/storage/app/public/m.apan/133648/mikroorganizma%20geli%C
https://drive.google.com/file/d/1ZiMw7ESAG0mjxwua3YHoQOERDJUXJzl_/view
http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller/G%C4%B1da-Mikroorganizma%
3 Mikrobiyal gelişmeyi etkileyen iç faktörleri incelemek Mikrobiyal gelişmeyi etkileyen dış faktörleri incelemek Gıdalarda indikatör mikroorganizmaları incelemek 2-3.mp4
https://drive.google.com/file/d/1ZiMw7ESAG0mjxwua3YHoQOERDJUXJzl_/view
http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller/G%C4%B1da-Mikroorganizma%
4 Gıdalarda indikatör mikroorganizmaları incelemek+ Gıda kaynaklı mikrobiyal hastalıkları incelemek 4-5.mp4
https://drive.google.com/file/d/1jCKOgDgV-qSjAVaPgBjhsJSuXlEVEMek/view
https://avys.omu.edu.tr/storage/app/public/m.apan/133648/tan%C4%B1m.pdf
http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller/G%C4%B1da-Mikroorganizma%
5 Gıda kaynaklı mikrobiyal hastalıkları incelemek Mikrobiyal kontaminasyon kontrolu yapmak Mikroorganizmaların uzaklaştırılmasını incelemek 4-5.mp4
5-6-7.mp4
https://drive.google.com/file/d/1jCKOgDgV-qSjAVaPgBjhsJSuXlEVEMek/view
https://drive.google.com/file/d/1YIyEf_1eivtI-viCIRwOqr21JXttGtXx/view
http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller/G%C4%B1da-Mikroorganizma%
6 Mikrobiyal gelişmenin engellenmesini incelemek Mikrorganizmaların öldürülmesini incelemek 5-6-7.mp4
https://drive.google.com/file/d/1YIyEf_1eivtI-viCIRwOqr21JXttGtXx/view
https://avys.omu.edu.tr/storage/app/public/m.apan/133648/GIDAMI%C2%B7KROBI%C2%B7
http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller/G%C4%B1da-Mikroorganizma%
7 Mikrorganizmaların öldürülmesini incelemek 5-6-7.mp4
https://drive.google.com/file/d/1YIyEf_1eivtI-viCIRwOqr21JXttGtXx/view
https://avys.omu.edu.tr/storage/app/public/m.apan/133648/GIDAMI%C2%B7KROBI%C2%B7
http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller/G%C4%B1da-Mikroorganizma%
8 Et ve ürünlerinde mikrobiyolojik bozulmaları incelemek 8.mp4
https://drive.google.com/file/d/10RaE3kucpxmm_R5o9TWXWtkQEdz6dNAn/view
http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller/G%C4%B1da-Mikroorganizma%
9 ARA SINAV
10 Süt ve ürünlerinde mikrobiyolojik bozulmaları incelemek http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller/G%C4%B1da-Mikroorganizma%
10.mp4
11 Yumurta ve ürünlerinde mikrobiyolojik bozulmaları incelemek Meyve sebze ve ürünlerinde mikrobiyolojik bozulmaları incelemek 11-12-13.mp4
http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller/G%C4%B1da-Mikroorganizma%
12 Meyve sebze ve ürünlerinde mikrobiyolojik bozulmaları incelemek Konservelerde mikrobiyolojik bozulmaları incelemek 11-12-13.mp4
http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller/G%C4%B1da-Mikroorganizma%
13 Konservelerde mikrobiyolojik bozulmaları incelemek Tahıl ve ürünlerinde mikrobiyolojik bozulmaları incelemek 11-12-13.mp4
http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller/G%C4%B1da-Mikroorganizma%
14 Tahıl ve ürünlerinde mikrobiyolojik bozulmaları incelemek Fermente alkollü içeceklerde mikrobiyolojik bozulmaları incelemek 14.mp4
http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller/G%C4%B1da-Mikroorganizma%
15 TEKRAR 15.mp4