Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Mustafa Apan *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Ders Kaynakları olarak Hatipoğlu yayınları, Nobel Akademik yayıncılık ve Pearson press. "Genel Mikrobiyoloji Uygulama Teknikleri (Temiz, A., 2010)", "Genel Mikrobiyoloji ve Laboratuvar Kılavuzu (Güven, S. ve Demirel Zorba, N.N. 2011)" ve "Microbiology: A Laboratory Manual (Cappuccino J., G. ve Sherman, N., 2013)" kitapları kaynak olarak kullanılmıştır.

Dersin İçeriği

Mikrobiyolojiye giriş, Mikroorganizmaların sınıflandırılması ve yapısı, Mikroorganizmalarda Çoğalma, Sterilizasyon ve sterilizasyon yöntemleri, Dezenfektanlar ve etki mekanizmaları, Dezenfeksiyon ve dezenfeksiyon yöntemleri,

Dersin Amacı

Mikrobiyolojinin Temel Kavramlarını ve Bu Kavramların Yaşamdaki Önemlerinin Anlaşılmasını Sağlamak.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Mikrobiyolojiye Giriş Laboratuvar kuralları ve malzemelerin tanıtımı. https://avys.omu.edu.tr/video/2/142118
https://cdn.bartin.edu.tr/cevre/d2a58cf6-55c1-42ad-b4dc-e05c5446656e/cevre-mikro
2 Mikroorganizmaların sınıflandırılması ve yapısı Laboratuvar kuralları ve malzemelerin tanıtımı. https://avys.omu.edu.tr/video/2/141831
https://cdn.bartin.edu.tr/cevre/d2a58cf6-55c1-42ad-b4dc-e05c5446656e/cevre-mikro
3 Mikroorganizmalarda çoğalma Laboratuvar kuralları ve malzemelerin tanıtımı. https://avys.omu.edu.tr/video/2/141831
https://cdn.bartin.edu.tr/cevre/d2a58cf6-55c1-42ad-b4dc-e05c5446656e/cevre-mikro
4 Aseptik çalışmaya giriş Laboratuvar kuralları ve malzemelerin tanıtımı. https://avys.omu.edu.tr/video/2/141831
https://cdn.bartin.edu.tr/cevre/d2a58cf6-55c1-42ad-b4dc-e05c5446656e/cevre-mikro
5 Sterilizasyon ve sterilizasyon yöntemleri Aseptik Çalışmaya giriş https://avys.omu.edu.tr/video/2/141815
https://cdn.bartin.edu.tr/cevre/d2a58cf6-55c1-42ad-b4dc-e05c5446656e/cevre-mikro
6 Sterilizasyon ve sterilizasyon yöntemleri Aseptik Çalışmaya giriş https://avys.omu.edu.tr/video/2/141815
https://cdn.bartin.edu.tr/cevre/d2a58cf6-55c1-42ad-b4dc-e05c5446656e/cevre-mikro
7 Sterilizasyon ve sterilizasyon yöntemleri Dilüsyon çözeltisi ve besiyeri hazırlama https://avys.omu.edu.tr/video/2/141815
https://cdn.bartin.edu.tr/cevre/d2a58cf6-55c1-42ad-b4dc-e05c5446656e/cevre-mikro
8 Vize sınavı https://avys.omu.edu.tr/video/2/141815
https://cdn.bartin.edu.tr/cevre/d2a58cf6-55c1-42ad-b4dc-e05c5446656e/cevre-mikro
9 Bakteriler ve özellikleri Dilüsyon çözeltisi ve besiyeri hazırlama https://avys.omu.edu.tr/video/2/141815
https://cdn.bartin.edu.tr/cevre/d2a58cf6-55c1-42ad-b4dc-e05c5446656e/cevre-mikro
10 Bakteriler ve özellikleri Katı ve Sıvı Gıda Örneklerinden Kültür elde etme ve mikroskopta inceleme.
11 Bakteriler ve özellikleri Katı ve Sıvı Gıda Örneklerinden Kültür elde etme ve mikroskopta inceleme. https://cdn.bartin.edu.tr/cevre/d2a58cf6-55c1-42ad-b4dc-e05c5446656e/cevre-mikro
https://drive.google.com/file/d/1Y0bMeBHz8JasPkQFoSYFTO7I631GYVhJ/view
12 Mayalar ve Küflerin özellikleri Katı ve Sıvı Gıda Örneklerinden Kültür elde etme ve mikroskopta inceleme. https://cdn.bartin.edu.tr/cevre/d2a58cf6-55c1-42ad-b4dc-e05c5446656e/cevre-mikro
https://drive.google.com/file/d/1Y0bMeBHz8JasPkQFoSYFTO7I631GYVhJ/view
13 Mayalar ve Küflerin özellikleri Katı ve Sıvı Gıda Örneklerinden Kültür elde etme ve mikroskopta inceleme. https://cdn.bartin.edu.tr/cevre/d2a58cf6-55c1-42ad-b4dc-e05c5446656e/cevre-mikro
https://drive.google.com/file/d/1whdG6whNMqLBxiC11UX4GhTx9ax5UrS_/view
14 Genel Tekrar Katı ve Sıvı Gıda Örneklerinden Kültür elde etme ve mikroskopta inceleme. https://cdn.bartin.edu.tr/cevre/d2a58cf6-55c1-42ad-b4dc-e05c5446656e/cevre-mikro
https://drive.google.com/file/d/1whdG6whNMqLBxiC11UX4GhTx9ax5UrS_/view
15 https://drive.google.com/file/d/12SWTAN_jSacCOEBRCHdIm-4cbxIWqeJt/view
tekrar.pdf
16