Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Ebru Didem Özak *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

güncel ders notları

Dersin İçeriği

Beslenme prensipleri, öğretilen öğrenciye göre, dünyadaki bekleme durumu ve önemi, besinlerin bileşimi ve işlevi, insan metabolizması, beslenme açısından enerji, karbonhidratlar, proteinler, yağlar, mineraller, vitaminler, besleyici olmayan maddeler olarak tanımlanır. , geleneksel ve diğer gıda türleri, besin piramitleri beslenmesi, toplu beslenme endüstrisi ve günlük yemek planlarının hazırlanması.

Dersin Amacı

Öğrencilere beslenme ilkeleri ve besin gruplarının işlevlerinin öğretilmesi, günlük enerji ihtiyacının nasıl hesaplanacağı ve günlük yemek planı yapmanın temel ilkelerinin öğretilmesi, beslenme ve sağlık ilişkisinin açıklanması.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Beslenme durumu ve beslenmenin önemi, doğru beslenme kuralları, beslenme ve sağlık, duygular ve beslenme seçimi lab teknikleri.mp4
2 Geleneksel ve diğer beslenme biçimleri, besin piramitleri, metabolizma, besinlerin sindirimi, insan vücudunun yapısı ve bileşimi lab teknikleri.mp4
3 Karbonhidratlar, yapısı, fonksiyonları, sindirimi, depolanması ve kullanımı, karbonhidrat kaynakları ve karbonhidrattan zengin besinler lab teknikleri.mp4
4 Karbonhidratlar, yapısı, fonksiyonları, sindirimi, depolanması ve kullanımı, karbonhidrat kaynakları ve karbonhidrattan zengin besinler lab teknikleri.mp4
5 Proteinler, yapısı, fonksiyonları, proteinlerin vücutta kullanımı, nitrojen dengesi ve protein ihtiyacı, protein kaynakları ve kalitesi lab teknikleri.mp4
6 Lipid yapısı, fonksiyonları, yağın vücutta kullanımı, yağ kaynakları ve ihtiyacı lab teknikleri.mp4
7 Vitaminler, etki mekanizmaları, vitamin eksikliği, yağ ve sudaki vitaminler, vitaminden zengin besinler lab teknikleri.mp4
8 Suyun önemi ve su dengesi, suyun dışındaki diğer içecekler lab teknikleri.mp4
9 Ara SINAV
10 Minerallerin ve beslenmenin önemi Makro elementler beslenme ilk.mp4
11 Minerallerin ve beslenmenin önemi Makro elementler beslenme ilk.mp4
12 beslenme ilk.mp4
13 İz elementler Mineraller açısından zengin zengin besinler beslenme ilk.mp4
14 İnsanların durumuna uygun beslenme modelleri beslenme ilk.mp4
15 insanların durumuna uygun beslenme modelleri 15 hafta beslenme.docx
avys/edozak/4835-133404
16