Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Dr. Hakan Topaloğlu Öğr. Gör. Mustafa Apan *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

ders notları ISO 9000- CE -ILO v.b. kuruluşların yönetmelik ve uygulamaları

Dersin İçeriği

Kalite Kavramı Standart ve Standardizasyon Standardın üretim ve hizmet sektöründe önemi Yönetim kalitesi ve standartları Çevre standartları Kalite yönetim sistemi modelleri Kalite yönetim sistemi modelleri stratejik yönetim Stratejik yönetim Yönetime katılma Süreç yönetim sistemi Kaynak yönetimi sistemi Kaynak yönetimi sistemi Efqm mükemmellik modeli Üretimde kalite kontrolü Muayene ve örnekleme Toplam Kalite Kontrol Kontrol Diyagramları İstatistiksel Dağılımlar

Dersin Amacı

Bu derste; iş hayatında kalite güvencesi ve standartları ile ilgili yeterliliklerin kazandırılması amaçlanmıştır

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Kalite kavramı, kavramın tarihsel süreçte evrilerek toplam kalite yönetimi anlayışının ortaya çıkması ve toplam kalite anlayışının ortaya çıkmasının nedenleri
2 Kalite kavramı, kavramın tarihsel süreçte evrilerek toplam kalite yönetimi anlayışının ortaya çıkması ve toplam kalite anlayışının ortaya çıkmasının nedenleri
3 Kalite kavramı, kavramın tarihsel süreçte evrilerek toplam kalite yönetimi anlayışının ortaya çıkması ve toplam kalite anlayışının ortaya çıkmasının nedenleri
4 Kalite Yönetim Sistemleri Standart ve standardizasyon
5 Kalite Yönetim Sistemleri Standart ve standardizasyon
6 Kalite Yönetim Sistemleri Standart ve standardizasyon
7 Kalite Yönetim Sistemleri Standart ve standardizasyon
8 ARA SINAV
9 Standarların gıda sektöründe uygulanılışı
10 Standarların gıda sektöründe uygulanılışı
11 Standarların gıda sektöründe uygulanılışı
12 Standarların gıda sektöründe uygulanılışı
13 Standarların gıda sektöründe uygulanılışı
14 Standarların gıda sektöründe uygulanılışı