Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Dr. Mustafa Apan *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Prof. Dr. Meltem SERDAROĞLU - Doç. Dr. Burcu ÖZTÜRK KERİMOĞLU, Et Teknolojisi

Dersin İçeriği

Teknolojik işlemlere uygun kalitede sütün belirlenmesi, hileli ve hastalıklı sütlerin kısa sürede tespit edilebilmesi, kaliteli süt mamullerinin üretilmesi için gerekli duyusal, fiziksel, ve kimyasal analiz yöntemlerinin belirlenmesi.

Dersin Amacı

Türk Gıda Kodeksi ve TSE standartlarına uygun olarak taze et ürünleri, dondurulmuş et ürünleri, kanatlı eti ürünleri, su ürünleri, fermente sucuk, pastırma ve emülsiyon tipi et ürünleri üretim aşamalarını öğrenme ve bu ürünlere ait analizleri yapabilme ve değerlendirme yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Et, etin beslenmedeki önemi. Kasaplık hayvanlar. Çözelti Hazırlama http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
https://avys.omu.edu.tr/video/2/142142
2 Et, etin beslenmedeki önemi. Kasaplık hayvanlar. Çözelti Hazırlama http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
https://avys.omu.edu.tr/video/2/142146
3 Et, etin beslenmedeki önemi. Kasaplık hayvanlar. http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
https://avys.omu.edu.tr/video/2/142150
4 Et, etin beslenmedeki önemi. Kasaplık hayvanlar. http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
https://avys.omu.edu.tr/video/2/142150
5 Etin kimyasal ve fiziksel özellikleri Çeşitli Et ve Ürünlerinde Fiziksel, Duyusal ve Kimyasal Analiz http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
https://avys.omu.edu.tr/video/2/142150
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
6 Etin kimyasal ve fiziksel özellikleri Çeşitli Et ve Ürünlerinde Fiziksel, Duyusal ve Kimyasal Analiz https://avys.omu.edu.tr/video/2/142150
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
7 Etin kimyasal ve fiziksel özellikleri Çeşitli Et ve Ürünlerinde Fiziksel, Duyusal ve Kimyasal Analiz https://avys.omu.edu.tr/video/2/142150
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
8 Etin kimyasal ve fiziksel özellikleri https://avys.omu.edu.tr/video/2/142150
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
9 arasınavEt Ürünleri. Etin muhafazası Çeşitli Et ve Ürünlerinde Fiziksel, Duyusal ve Kimyasal Analiz https://drive.google.com/file/d/1hUhiO2iIiASizradI5mkRSKICyMA06tN/view?usp=shari
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
10 Et Ürünleri. Etin muhafazası Çeşitli Et ve Ürünlerinde Fiziksel, Duyusal ve Kimyasal Analiz
11 Et Ürünleri. Etin muhafazası Çeşitli Et ve Ürünlerinde Fiziksel, Duyusal ve Kimyasal Analiz http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
https://drive.google.com/file/d/1sKDS1Nf7E1-LeUlFN4BIk85bQAS9qEZi/view
12 Et Ürünleri. Etin muhafazası Çeşitli Et ve Ürünlerinde Fiziksel, Duyusal ve Kimyasal Analiz http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
https://drive.google.com/file/d/1ex9yyGVwlCMmdQG16L-HHS29HJp64Lfj/view
13 Et Ürünleri. Etin muhafazası Çeşitli Et ve Ürünlerinde Fiziksel, Duyusal ve Kimyasal Analiz http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
https://drive.google.com/file/d/1ex9yyGVwlCMmdQG16L-HHS29HJp64Lfj/view
14 Et Ürünleri. Etin muhafazası Çeşitli Et ve Ürünlerinde Fiziksel, Duyusal ve Kimyasal Analiz http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
https://drive.google.com/file/d/18CN6VtbS-gugoYpANiyzBEP-nk-XB5ry/view
15 tekrartekrar eksik deneylereksik deneyler https://drive.google.com/file/d/1gPLGNgNMbNpXHlhgJMMyB_Jqu13ywJlR/view
https://drive.google.com/file/d/1WnWe4vXakwQ1o_-WheJC05Wk65GgYoWg/view
tekrar.pdf
16 tekrar eksik deneyler