Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Mustafa Apan *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Dersin İçeriği

Teknolojik işlemlere uygun kalitede sütün belirlenmesi, hileli ve hastalıklı sütlerin kısa sürede tespit edilebilmesi, kaliteli süt mamullerinin üretilmesi için gerekli duyusal, fiziksel, ve kimyasal analiz yöntemlerinin belirlenmesi.

Dersin Amacı

Türk Gıda Kodeksi ve TSE standartlarına uygun olarak taze et ürünleri, dondurulmuş et ürünleri, kanatlı eti ürünleri, su ürünleri, fermente sucuk, pastırma ve emülsiyon tipi et ürünleri üretim aşamalarını öğrenme ve bu ürünlere ait analizleri yapabilme ve değerlendirme yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Dersin Tanıtımı: Kapsamı, Önemi, Kural ve Gerekleri http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
https://avys.omu.edu.tr/video/2/142142
2 Etin kimyasal kompozisyonu ve besleyici değeri http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
https://avys.omu.edu.tr/video/2/142146
3 Kas dokunun yapısı, kas tipleri ve fonksiyonları http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
https://avys.omu.edu.tr/video/2/142150
4 Kas dokunun yapısı, kas tipleri ve fonksiyonları http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
https://avys.omu.edu.tr/video/2/142150
5 Et Proteinleri, bağ doku yapılanması http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
https://avys.omu.edu.tr/video/2/142150
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
6 Et Proteinleri, bağ doku yapılanması https://avys.omu.edu.tr/video/2/142150
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
7 Kas kasılması mekanizması https://avys.omu.edu.tr/video/2/142150
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
8 Kas kasılması mekanizması https://avys.omu.edu.tr/video/2/142150
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
9 Ölüm sonrası değişimler https://drive.google.com/file/d/1hUhiO2iIiASizradI5mkRSKICyMA06tN/view?usp=shari
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
10 Ara SINAV
11 Kasın ete dönüşümü, DFD, PSE etler http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
https://drive.google.com/file/d/1sKDS1Nf7E1-LeUlFN4BIk85bQAS9qEZi/view
12 Et Kalitesi tanımı, taze et kalite özellikleri ve etkileyen faktörler http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
https://drive.google.com/file/d/1ex9yyGVwlCMmdQG16L-HHS29HJp64Lfj/view
13 Etin fonksiyonel özellikleri http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
https://drive.google.com/file/d/1ex9yyGVwlCMmdQG16L-HHS29HJp64Lfj/view
14 Etin soğukta saklanması, dondurulması ve çözündürülmesi. http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Et%20Ve%20%C3%9Cr%C3%BCnl
https://drive.google.com/file/d/18CN6VtbS-gugoYpANiyzBEP-nk-XB5ry/view
15 Tekrar lesson repetition https://drive.google.com/file/d/1gPLGNgNMbNpXHlhgJMMyB_Jqu13ywJlR/view
https://drive.google.com/file/d/1WnWe4vXakwQ1o_-WheJC05Wk65GgYoWg/view
tekrar.pdf
16