Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Serdar Kılıç Öğr. Gör. Serdar Kılıç *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Özel Gıdalar. Prof.Dr. Arsan Bilişli. Sidaş yay. 2005. Özel Gıdalar Teknolojisi. Prof.Dr.Ali Altan. Çukurova Ünv. Zir. Fak. 2005.

Dersin İçeriği

Çay, Şeker, Kahve, Bal, pekmez, çikolata, lokum, tahin helvası, reçel, yumurta, etsiz çiğköfte üretimi.

Dersin Amacı

Öğrencilere; tekniğine uygun olarak özel gıdaların üretim kontrolünün kazandırılması amaçlanmaktadır

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Çay üretimi 1- Çay Üretimi.pdf
2 Çay üretimi
3 Şeker üretimi 3- Şeker Üretimi.pdf
4 Şeker üretimi
5 Kahve üretimi 5- Kahve Üretimi.pdf
6 Bal üretimi 6- Bal Üretimi.pdf
7 Pekmez üretimi 7- Pekmez Üretimi.pdf
8 Lokum üretimi 8- Lokum Üretimi.pdf
10 Tahin helvası üretimi 10- Tahin Helvası.pdf
11 Çikolata üretimi 11- Çikolata Üretimi.pdf
12 Reçel üretimi 12- Reçel Üretimi.pdf
13 Etsiz çiğköfte üretimi 13- Etsiz Çiğköfte Üretimi.pdf
14 Yumurta üretimi 14- Yumurta Üretimi.pdf
15 Genel Tekrar ve Sınava Hazırlık 15- Genel Tekrar ve Sınava Hazırlık.pdf