Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Serdar Kılıç *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi, Bekir S. Cemeroğlu

Dersin İçeriği

Meyve ve sebzelerin bileşimi, Meyve ve sebzelerin muhafazasında uygulanan ön işlemler, Meyve ve sebzelerin soğukta muhafazası, Konserve üretim teknolojisi, Salça üretim teknolojisi, Reçel-marmelat ve jöle üretim teknolojisi

Dersin Amacı

Meyve ve sebzelerin işlenme yöntemleri konusunda temel bilgiler vererek bu konuda karşılaşılabilecek analizler için gerekli alt yapıyı oluşturmak

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Meyve Sebze Teknolojisi Giriş: Tanımlar pH Tayini 1- Meyve Sebze Teknolojisi Giriş Tanımlar.pdf
2 Meyve Sebzeleri Dayandırma Yöntemleri Kül Tayini 2- Meyve Sebzeleri Dayandırma Yöntemleri.pdf
3 Konserve Üretim Teknolojisi En, Boy ve Ağırlık Tayini 3- Konserve Üretim Teknolojisi.pdf
4 Haşlama İşlemi Haşlama Yeterliliği Kontrolü 4- Haşlama İşlemi.pdf
5 Konserve Kaplarına Doldurma ve Kapatma İşlemi Toplam Asitlik Tayini 5- Konserve Kaplarına Doldurma ve Kapatma İşlemi.pdf
6 Konservelerde Isıl İşlem Kükürtdioksit Tayini 6- Konservecilikte Isıl İşlem.pdf
7 Meyve Suyu Teknolojisi Tuz Analizi 7- Meyve Suyu Teknolojisi.pdf
8 Meyve Suyu Üretim Aşamaları Askorbik Asit Tayini 8- Meyve Suyu Üretim Aşamaları.pdf
10 Pres Hattı Şeker Tayini 10- Pres Hattı.pdf
11 Pulp Hattı Kutu Kenet Analizi 11- Pulp Hattı.pdf
12 Sitrus Hattı Konserve Analizleri 12- Sitrus Hattı.pdf
13 Dolum Hattı Polarimetre Tayini 13- Dolum Hattı.pdf
14 Sebze Suyu ve Turşu Üretimi Spektrometre Tayini 14- Sebze Suyu ve Turşu Üretimi.pdf
15 Genel Tekrar ve Sınava Hazırlık