Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Derya Bacaksız *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Balın tanımı ve tarihçesi. Balın biyolojik değeri ve besleme açısından önemi. Balın kimyasal ve fiziksel özellikleri. Balın işlenmesi. Bal standardı, değişik ülkelerdeki bal üretimi ve önemi. Bal analizleri.

Dersin İçeriği

Prof. Dr. Ahmet GÜLER,<br />BAL ARISI YETİŞTİRİCİLİĞİ HASTALIKLARI VE ÜRÜNLERİ

Dersin Amacı

Balın tanımı tarihçesi beslenme ve tedavi amaçlı kullanımının anlatımı.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Balın tanımı
2 Balın tanımı
3 Balın tanımı
4 Balın beslenmedeki önemi.
5 Balın beslenmedeki önemi.
6 Balın beslenmedeki önemi.
7 Balın özellikleri
8 Balın özellikleri
9 Balın özellikleri
10 Balın işlenmesi ve standardı.
11 Balın işlenmesi ve standardı.
12 Balın işlenmesi ve standardı.
13 Balın işlenmesi ve standardı.
14 Bal analizleri
15 Bal analizleri
16 Bal analizleri