Dersin İçeriği
1. Tıbbi bitki nedir
2. Ülkemizde üretilen tıbbi ve aromatik bitkiler
3. Kültürü yapılan tıbbi ve aromatik bitkilerin botanik özellikleri
4. Kültür bitkileri kullanım durumları; Tahıllar, Yemeklik tane baklagiller, Yem bitkileri, Endüstri bitkileri, Sebzeler, Meyveler
5.Kültür bitkileri kullanım durumları; Tahıllar, Yemeklik tane baklagiller, Yem bitkileri, Endüstri bitkileri, Sebzeler, Meyveler
6. Türkiye topraklarının bitkisel üretim bakımından değerlendirilmesi ve sınıflandırılması
7. Toprak suyu ve tarla tarımı sistemleri (Kültür bitkilerinin su istekleri, sulama suyunun özellikleri)
8. Tıbbi ve aromatik bitkileri yetiştirme teknikleri; bakım, gübreleme
9. Tohumluk
10. Toprağın işlenmesi
11. Tıbbi ve aromatik bitkileri yetiştirme teknikleri; Nadas, ekim, çimlenme
12. Tıbbi ve aromatik bitkileri yetiştirme teknikleri; Dormansi, ekim nöbeti
13. Tıbbi ve aromatik bitkileri yetiştirme teknikleri; Zararlı ot ve diğer zararlılarla mücadele
14. Tıbbi ve aromatik bitkileri yetiştirme teknikleri; Gübreleme, sulama, depolama
Dersin Amacı
Tıbbi ve aromatik bitkilerin botanik özelliklerini öğreterek, bulunduğu iklim şartlarına uygun olarak tıbbi-aromatik bitkilerin ekiminden hasadına kadar geçen tüm olayları teorik ve uygulamalı olarak öğretmektir.