Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Hatice Beyza Eren *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bilimi ve Teknolojisi kitap Prof.Dr Hasan Baydar

Dersin İçeriği

1. Tıbbi bitki nedir 2. Ülkemizde üretilen tıbbi ve aromatik bitkiler 3. Kültürü yapılan tıbbi ve aromatik bitkilerin botanik özellikleri 4. Kültür bitkileri kullanım durumları; Tahıllar, Yemeklik tane baklagiller, Yem bitkileri, Endüstri bitkileri, Sebzeler, Meyveler 5.Kültür bitkileri kullanım durumları; Tahıllar, Yemeklik tane baklagiller, Yem bitkileri, Endüstri bitkileri, Sebzeler, Meyveler 6. Türkiye topraklarının bitkisel üretim bakımından değerlendirilmesi ve sınıflandırılması 7. Toprak suyu ve tarla tarımı sistemleri (Kültür bitkilerinin su istekleri, sulama suyunun özellikleri) 8. Tıbbi ve aromatik bitkileri yetiştirme teknikleri; bakım, gübreleme 9. Tohumluk 10. Toprağın işlenmesi 11. Tıbbi ve aromatik bitkileri yetiştirme teknikleri; Nadas, ekim, çimlenme 12. Tıbbi ve aromatik bitkileri yetiştirme teknikleri; Dormansi, ekim nöbeti 13. Tıbbi ve aromatik bitkileri yetiştirme teknikleri; Zararlı ot ve diğer zararlılarla mücadele 14. Tıbbi ve aromatik bitkileri yetiştirme teknikleri; Gübreleme, sulama, depolama

Dersin Amacı

Tıbbi ve aromatik bitkilerin botanik özelliklerini öğreterek, bulunduğu iklim şartlarına uygun olarak tıbbi-aromatik bitkilerin ekiminden hasadına kadar geçen tüm olayları teorik ve uygulamalı olarak öğretmektir.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Tıbbi bitki nedir
2 Ülkemizde üretilen tıbbi ve aromatik bitkiler
3 Kültürü yapılan tıbbi ve aromatik bitkilerin botanik özellikleri
4 Kültür bitkileri kullanım durumları; Tahıllar, Yemeklik tane baklagiller, Yem bitkileri, Endüstri bitkileri, Sebzeler, Meyveler
5 Kültür bitkileri kullanım durumları; Tahıllar, Yemeklik tane baklagiller, Yem bitkileri, Endüstri bitkileri, Sebzeler, Meyveler
6 Türkiye topraklarının bitkisel üretim bakımından değerlendirilmesi ve sınıflandırılması
7 Vize Haftası
8 Toprak suyu ve tarla tarımı sistemleri (Kültür bitkilerinin su istekleri, sulama suyunun özellikleri)
9 Tıbbi ve aromatik bitkileri yetiştirme teknikleri; bakım, gübreleme
10 Tohumluk
11 Toprağın işlenmesi
12 Tıbbi ve aromatik bitkileri yetiştirme teknikleri; Nadas, ekim, çimlenme
13 Tıbbi ve aromatik bitkileri yetiştirme teknikleri; Dormansi, ekim nöbeti
14 Tıbbi ve aromatik bitkileri yetiştirme teknikleri; Zararlı ot ve diğer zararlılarla mücadele
15 Tıbbi ve aromatik bitkileri yetiştirme teknikleri; Gübreleme, sulama, depolama