Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1-)Öztürk, A. K., Türkoğlu, M., Aktan, S., & Uçar, A. (2017). Organik Tavuk Yetiştiriciliği,“. In 1st International Organic Agriculture and Biodiversity Symposium 27-29 September 2017 Bayburt (pp. 100-112).
2-) Dersi veren öğretim elemanının hazırlamış olduğu ders notları
Dersin İçeriği
Organik tarım ve organik hayvansal üretimde temel kavramlar ve konular, organik hayvansal üretimin amaçları, organik hayvansal üretimde kullanılan standartlar, organik hayvansal üretimin sertifikasyonu, denetleme, çiftlik hayvanı türlerine özgü organik üretim teknikleri, organik tarım yetiştiriciliği, dünyada, AB’de ve Türkiye’de organik hayvansal üretimin mevcut durumu ve geleceği, organik tarımsal üretim, iklim değişikliği ve kırsal kalkınma arasındaki ilişkiler dersin kapsamında yer almaktadır.