Dersin İçeriği
1. ADAÇAYI, ANASON, ŞEKER OTU TARIMI, 2. KEKİK, ASPİR, CİVANPERÇEMİ, SUSAM TARIMI, 3. ÇEMEN, BİBERİYE, KURT ÜZÜMÜ TARIMI, 4. ÇÖREK OTU, EKİNEZYA, ZAMBAK, SARIMSAK TARIMI, 5. DEFNE, REZENE, YAĞ GÜLÜ, YENİ BAHAR TARIMI, 6. ALIÇ, ASLAN PENÇESİ, HAŞHAŞ TARIMI, 7. LAVANTA, KİMYON, NANE TARIMI, 8. BANOTU, KİŞNİŞ, KETEN, ÇAY TARIMI, 9. SAFRAN, ALTINOTU, HÜNNAP, ISIRGAN TARIMI, 10. KUŞBURNU, ÇEMEN, PAPATYA TARIMI, 11. SARI KANTARON, KAPARİ, MERCANKÖŞK TARIMI, 12. SALEP, SUMAK TARIMI, 13. LİMONOTU, TARHUN, KIZILCIK, MÜRVER, KARAYEMİŞ TARIMI, 14. BİBER TARIMI
Dersin Amacı
Tıbbi ve aromatik bitkiyi tanıması, önemini kavraması, yetiştiricilik konularında (toprağın hazırlanması, fidenin dikilmesi, bakımı, hasadı ve saklanması) bilgi sahibi ve yetkin kişi olmasıdır.