Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Hatice Beyza Eren *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Hasan Baydar 2010. Baharat Bitkileri Süleyman Demirel Üniversitesi.

Dersin İçeriği

1. Baharat tanımı ve baharat olarak kullanılan bitkilerin geçmişten günümüze ekonomik önemi 2. Baharatın geçmişi 3. Önemli baharatlar ve sınıflandırılması 4. Baharatlar üretim 5. Generatif üretim 6. Vejetatif üretim 7. Baharat bitkileri 8. Baharat bitkileri 9. Fesleğen yetiştiriciliği 10. Biberiye yetiştiriciliği 11. Çörek otu yetiştiriciliği 12. Kekik yetiştiriciliği 13. Kırmızı biber ve isot yetiştiriciliği

Dersin Amacı

Baharat bitkilerinin önemi ve elde ediliş yöntemleri, sistematiği ve ticareti konusunda bilgiler vermektir.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Baharat tanımı ve baharat olarak kullanılan bitkilerin geçmişten günümüze ekonomik önemi
2 Baharatın geçmişi
3 Önemli baharatlar ve sınıflandırılması
4 Baharatlar üretim
5 Generatif üretim
6 Vejetatif üretim
7 Vize Haftası
8 Baharat bitkileri
9 Baharat bitkileri
10 Fesleğen yetiştiriciliği
11 Biberiye yetiştiriciliği
12 Çörek otu yetiştiriciliği
13 Kekik yetiştiriciliği
14 Kırmızı biber ve isot yetiştiriciliği
15 Genel Değerlendirme