Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Hatice Beyza Eren *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Hasan Baydar 2010. Baharat Bitkileri Süleyman Demirel Üniversitesi.

Dersin İçeriği

1. Baharatlar üretim, 2. Baharat bitkileri, 3. Aspir, Çemen, Dere otu, 4. Fesleğen, 5. Biberiye, 6. Adaçayı, 7. Anason, 8. Çam fıstığı, 9. Çörek otu, Defne, 10, Frenk kimyonu, gül, haşhaş, 11. Kekik, 12. Kimyon, Kişniş, Kuşburnu, 13. Melisa, Nane, 14. Rezene, Safran, Sumak

Dersin Amacı

Baharat bitkilerinin önemi ve elde ediliş yöntemleri, sistematiği ve ticareti konusunda bilgiler vermektir.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Baharatlarda üretim
2 Baharat bitkileri
3 Aspir, çemen otu, dere otu
4 Fesleğen
5 Biberiye
6 Adaçayı
7 Vize haftası
8 Anason
9 Çam fıstığı
10 Çörek otu, defne
11 Kekik
12 Kimyon, Kişniş, Kuşburnu
13 Melisa, nane
14 Rezene, safran, sumak