Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
AYBAK H.Ç. Biber Yetiştiriciliği, Hasat Yayıncılık, 2002.
ANONİM, Biber Yetiştiriciliği, Cine Tarım Dergisi, Mayıs, 2003.
Tarım ve Köy işler Bakanlığı Yaygın Çiftçi Projesi 1-2,Ankara, 1995.
www.gap.gv.tr
www.ntvmsnbc.com
http://www.cinarziraat.com
www.zmo.org.tr/etkinlikler
www.tarim.gov.tr
http://adanzeye.blogcu.com
www.hasel-tarim.com
www.avci.com.tr
www.bitkisagligi.net
www.tokattarim.gov.tr
www.gap.gov.tr
www.alata.gov.tr
www.konyatarim.com
Dersin İçeriği
1. Tahıllar, 2. Açıkta yetiştiricilik, 3. Alternatif yetiştiricilik sistemleri, 4. Bitkilerle tedavinin tarihçesi, 5. çayır ve yem bitkileri, 6. Bitkilerde üretim yöntemleri, 7. Örnek alma ve ekstraksiyon, 8. Bitkilerde hastalık etkeni izolasyonu, toplanması ve saklanması, 9. Böceklerin toplanması ve preparasyonu, 10. Yabancı ot koleksiyon yapma teknikleri, 11. Hastalık tanı teşhis, 12. Toprak oluşumu ve toprak analizi, 13. Topraktaki bitki besin maddeleri
Dersin Amacı
Öğrencilerin öğrenimleri süresince edindikleri bilgi ve becerileri kullanarak, öğrenim gördükleri alan ile ilgili işyerlerinin Uygulama ve süreçleri hakkında deneyim kazanmaları amacıyla organize edilen denetimli eğitimdir.