Dersin İçeriği
1. DROGLARIN TANIMI VE GENEL ÖZELLİKLERİ
2. DROGLARIN SINIFLANDIRILMASI VE İSİMLENDİRİLMESİ
3. TIBBİ BİTKİLERİN İÇERDİĞİ ETKEN MADDELER
4. DROGLARIN MAKROSKOBİK VE MİKROSKOBİK ÖZELLİKLERİ
5. BİTKİSEL GIDA DESTEKLERİ
6. EKSTRAKSİYON TİPLERİ VE ÜRÜNLERİ
7. EKSTRAKSİYON TİPLERİ VE ÜRÜNLERİ
8. DİSTİLASYON TİPLERİ VE ÜRÜNLERİ
9. DİSTİLASYON TİPLERİ VE ÜRÜNLERİ
10. NUTRASOTİKLER
11. PROBİYOTİK VE PREBİYOTİKLERİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
12. SİMBİYOTİK GIDALAR
13. GENEL DEĞERLENDİRME
Dersin Amacı
Drogların tanımını ve genel özelliklerini bilmeyi, drogların makroskobik ve mikroskobik özelliklerini bilmeyi, ekstraksiyon ve distilasyon yöntemlerini bilmeyi amacını kapsar.