Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Hatice Beyza Eren *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Sözlü anlatım

Dersin İçeriği

1. DROGLARIN TANIMI VE GENEL ÖZELLİKLERİ 2. DROGLARIN SINIFLANDIRILMASI VE İSİMLENDİRİLMESİ 3. TIBBİ BİTKİLERİN İÇERDİĞİ ETKEN MADDELER 4. DROGLARIN MAKROSKOBİK VE MİKROSKOBİK ÖZELLİKLERİ 5. BİTKİSEL GIDA DESTEKLERİ 6. EKSTRAKSİYON TİPLERİ VE ÜRÜNLERİ 7. EKSTRAKSİYON TİPLERİ VE ÜRÜNLERİ 8. DİSTİLASYON TİPLERİ VE ÜRÜNLERİ 9. DİSTİLASYON TİPLERİ VE ÜRÜNLERİ 10. NUTRASOTİKLER 11. PROBİYOTİK VE PREBİYOTİKLERİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ 12. SİMBİYOTİK GIDALAR 13. GENEL DEĞERLENDİRME

Dersin Amacı

Drogların tanımını ve genel özelliklerini bilmeyi, drogların makroskobik ve mikroskobik özelliklerini bilmeyi, ekstraksiyon ve distilasyon yöntemlerini bilmeyi amacını kapsar.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 DROGLARIN TANIMI VE GENEL ÖZELLİKLERİ
2 DROGLARIN SINIFLANDIRILMASI VE İSİMLENDİRİLMESİ
3 TIBBİ BİTKİLERİN İÇERDİĞİ ETKEN MADDELER
4 DROGLARIN MAKROSKOBİK VE MİKROSKOBİK ÖZELLİKLERİ
5 BİTKİSEL GIDA DESTEKLERİ
6 EKSTRAKSİYON TİPLERİ VE ÜRÜNLERİ
7 Vize Haftası
8 EKSTRAKSİYON TİPLERİ VE ÜRÜNLERİ
9 DİSTİLASYON TİPLERİ VE ÜRÜNLERİ
10 DİSTİLASYON TİPLERİ VE ÜRÜNLERİ
11 NUTRASOTİKLER
12 PROBİYOTİK VE PREBİYOTİKLERİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
13 SİMBİYOTİK GIDALAR
14 GENEL DEĞERLENDİRME